‘At Home With the Furys’: Docureeks over de familie van wereldkampioen boksen

Tyson Fury is een van de beste en ongetwijfeld meest opvallende boksers van het moment. Zijn ongewone achtergrond, bijzondere leven, grote succes en diepe dalen zorgen ervoor dat de 34-jarige Brit tot de verbeelding spreekt. Combineer dat met een groot gezin en een veelbesproken halfbroer en je hebt meer dan genoeg inhoud voor een documentairereeks op Netflix. At Home With the Furys verschijnt pas binnen een maand, maar kreeg zojuist een eerste trailer.

Tyson Fury vocht zijn eerste gevecht op leven en dood vlak na zijn geboorte. Omdat hij drie maanden te vroeg geboren werd, woog de Brit met roots bij Irish Travellers toen amper 450 gram. Zijn ouders noemde hem daarom naar Mike Tyson, omdat hij een strijdershart toonde door tegen alle verwachtingen in te overleven.

Van wereldtitel naar depressie tot nieuwe wereldtitel

De familie Fury bestaat uit heel wat boksers en dus stond de toekomst van Tyson al snel vast. Met een record van 31-4 met 26 knock-outs toonde hij bij de amateurs al zijn talent. Ook als prof toonde hij dat talent al snel en in zijn 25ste kamp (met 0 nederlagen) versloeg hij de ongenaakbaar geachte legende Wladimir Klitschko in een strijd om de wereldtitel zwaargewichten bij de WBA, IBF, WBO en IBO.

Na die titel sukkelde Tyson Fury in een zware depressie. Hij kwam meer dan 50 kilogram bij en woog op een bepaald moment meer dan 170 kilogram. Daarnaast was hij ook verslaafd aan alcohol en cocaïne en overwoog hij zelfmoord. Hij noemde de strijd tegen zijn depressie zelf het zwaarste gevecht dat hij ooit voerde. Na bijna drie jaar afwezigheid keerde Tyson ‘The Gypsy King’ Fury terug en anderhalf jaar later heroverde hij tegen Deontay Wilder de wereldtitel, deze keer bij de WBC. 

At Home With the Furys

In de trailer van At Home With the Furys horen we de vrouw van Tyson Fury spreken over zijn ADHD, bipolariteit en depressie. We zien ook de competitiegeest van de bokser die maar al te graag de beste van de wereld is.

Het meest trots is Tyson Fury echter op zijn grote gezin. Naast vrouw Paris, die hij leerde kennen toen hij 17 jaar was en zij 15, bestaat dat ook uit drie dochters en drie zonen. Die zonen heten allemaal Prince: Prince John James (9), Prince Tyson II (5) en Prince Adonis Amaziah (2). De bijnam van Tyson Fury is namelijk Gypsy King. Voor zijn dochters koos het koppel – in navolging van moeder Paris – dan weer een geografisch thema: Venezuela (12), Valencia (4) en Athena (1).

Tot slot is er ook nog halfbroer Tommy Fury, die recent een veelbesproken bokskamp won van Jake Paul. Tommy is echter vooral bekend van zijn deelname aan de Britse versie van Love Island, waar hij ook zijn partner Molly-Mae Hague leerde kennen.

Bekijk hier de trailer van At Home With the Furys:

At Home With the Furys is vanaf woensdag 16 augustus te streamen op Netflix.

Meer
Lees meer...