Left Right
scrollTop top

Australische inzending Eurovisiesongfestival zal niet naar Rotterdam afreizen


Eurovisie Montaigne
© YouTube Eurovision Song Contest

Op 18, 20 en 22 mei vindt het Eurovisiesongfestival plaats. Er wordt geprobeerd om dat zo normaal mogelijk te laten gebeuren, maar alvast één land zal niet aanwezig zijn in Rotterdam. De zangeres Montaigne die helemaal van Australië moest komen, heeft al laten weten dat ze de verre reis niet zal maken. Zij zal haar optreden dus in haar thuisland filmen.

Nadat het Eurovisiesongfestival vorig jaar niet kon doorgaan, zal er dit jaar wél een evenement plaatsvinden in de Ahoy in Rotterdam. Daarbij zullen de artiesten in de mate van het mogelijke naar Nederland afreizen om hun nummer te brengen op het Eurovisie-podium. Maar één land laat nu al weten dat dat niet mogelijk zal zijn.

Australië

Het komt niet helemaal als een verrassing dat het voor Australië te moeilijk wordt om naar Nederland af te reizen voor het Eurovisiesongfestival. Waarbij de andere landen een kleine afstand moeten overbruggen naar Rotterdam, gaat het bij Montaigne van Australië over een lange vliegreis. In een video op Instagram kondigt de Australische delegatie aan dat ze het land niet zullen kunnen verlaten voor het Eurovisiesongfestival. “We zouden heel graag willen komen, maar we kunnen het eiland niet verlaten.” Later komt ook Montaigne zelf in beeld en maakt ze duidelijk dat ze wél nog steeds zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Maar ze zal haar optreden filmen in Australië.

Australië zal bij een eventuele overwinning dus ook niet live de beker in ontvangst kunnen nemen, maar dat lijkt niet echt een probleem te worden. Montaigne doet het namelijk niet al te best bij de bookmakers. Hoewel Australië nog nooit sneuvelde in de halve finale (ze doen ook nog maar voor de zesde keer mee), lijkt dat dit jaar wel te gaan gebeuren. Bij de voorspellingen voor de eerste halve finale staat Australië op de dertiende plaats en enkel de beste tien van die halve finale gaan door naar de finale op zaterdag 22 mei. België zit in diezelfde halve finale en zal volgens de bookmakers ook sneuvelen tegen favorieten als Malta, Zweden en Litouwen.

Bekijk hier de aankondiging:

Testevenement

Het Eurovisiesongfestival zal dit jaar gezien worden als een testevenement. Daardoor zullen er bij alle shows telkens 3.500 mensen aanwezig mogen zijn in de Ahoy in Rotterdam. Het zal daarbij wel gaan om een volledig Nederlands publiek.

Alle landen hebben wel al hun optreden opgenomen. Als ze, door een mogelijke besmetting of nieuwe reisbeperkingen, niet naar Nederland kunnen reizen voor het Eurovisiesongfestival, zal die versie getoond worden tijdens de show.

Beluister hier nog eens het nummer van Australië voor het Eurovisiesongfestival:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…