Auteur ‘The Witcher’ uit kritiek op Netflix: “Ze luisterden nooit naar mijn ideeën”

De relatie tussen Netflix en The Witcher blijft stroef verlopen. Ondertussen is het al enkele maanden geleden dat het derde seizoen op de streamingdienst verscheen. Daarin was acteur Henry Cavill voor het laatst te zien in de rol van Geralt. Daar kwam heel wat commentaar op, maar ook de verhaallijn in de serie bleef niet buiten schot. Daar doet nu ook originele auteur Andrzej Sapkowski zijn zegje over.

Al sinds december 2019 is The Witcher een van de populairste en meest intrigerende series op Netflix. Na het eerste seizoen moesten de fans twee jaar wachten op een vervolg. Dat kwam er uiteindelijk in december 2021. Het derde seizoen verscheen afgelopen zomer en ook een vierde én zelfs vijfde seizoen komt er nog aan.

Kritiek

Hoewel de eerste twee seizoenen al op heel wat lof konden rekenen, hadden sommige fans toch ook wat kritiek. De serie zou namelijk te hard afwijken van de originele verhalen, waardoor het zijn geloofwaardigheid een beetje verliest. Eerder liet een ex-scenarist van The Witcher al weten dat sommige van zijn collega’s de boeken haatten.

Het feit dat de serie zo hard zou verschillen van het bronmateriaal, zou ook een van de redenen voor het vertrek van Henry Cavill zijn. Hij was namelijk grote fan van het origineel verhaal. Net voor het derde seizoen lieten de makers weten dat ze trouw zou blijven aan de originele verhalen van Andrzej Sapkowski. Toch lijkt Sapkowski zelf niet de grootste fan te zijn van de serie.

“Niet geluisterd”

Tijdens een fanconventie in Wenen laat Sapkowski weten niet meteen de beste band te hebben met Netflix. Op de vraag of “hij Netflix soms feedback geeft” antwoordde de Poolse schrijver “dat hij wel ideeën geeft, maar daar toch niet naar geluisterd wordt”. Die uitspraak bevestigt nog maar eens dat de Netflixserie The Witcher heel ver weg staat van de originele boekenreeks die Sapkowski tussen 1994 en 1999 schreef.

Meer
Lees meer...