“Avicii wou rust en kon niet meer”, schrijft familie Zweedse dj in emotionele brief

De familie van Tim Bergling heeft meer uitleg gegeven bij het overlijden van de 28-jarige dj, die beter bekend is als Avicii. Zonder dat de woorden letterlijk te lezen vallen, lijkt het erop dat de Zweedse top-dj zelf uit het leven is gestapt.

De eerste reactie op de dood van dj Avicii gaf de familie van de 28-jarige Zweed al begin deze week. Daarin bedankten ze vooral de vele fans over de hele wereld voor hun steun en liefde. “We zijn iedereen zo dankbaar die van Tims muziek hield en waardevolle herinneringen aan zijn liedjes heeft”, viel toen te lezen.

Meaning, Life and Happiness

Nu heeft zijn entourage via Variety in een nieuwe verklaring dan meer uitleg gegeven bij het plotse overlijden van de populair producer en dj. In de emotionele brief spreekt de familie van Tim Bergling niet letterlijk over zelfmoord, maar schrijven ze wel dat hij “niet meer langer verder kon”.

Ondanks zijn jonge leeftijd kwam de dood van Avicii voor velen niet als een complete verrassing. De talentvolle dj werd al op jonge leeftijd heel populair, maar bleek het moeilijker te hebben met dat succes dan gedacht. Hij zou volgens het recente statement veel hebben nagedacht over “Meaning, Life and Happiness“.

Door fysieke en mentale problemen moest hij het al enkele keren rustiger aandoen, maar lang hield de Zweed dat nooit vol. Ook nu had Avicii vlak voor zijn overlijden nog een nieuw album klaar.

De volledig brief van familie van Avicii:

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...