‘Barbie’: Deze actrice uit de film was als kind ook al te zien in ‘Avengers’ en zit zo in twee miljardenfilms

De film Barbie is ondertussen al enkele weken te zien in de bioscoop, maar toch blijft de hype in leven. Al sinds de release heeft iedereen het over Barbie, KenAllan en de nu al iconische song I’m Just Ken. Maar naast alle Barbiepoppen, zijn er in de film ook ‘echte mensen’ aanwezig. Een van die andere personages is Sasha, gespeeld door Ariana Greenblatt. Zij deed eerder al mee in een andere bekende film.

Barbie verscheen op 19 juli in de Belgische cinemazalen en bleek meteen een enorm succes. Ondertussen heeft de film de symbolische kaap van 1 miljard dollar (911 miljoen euro) zelfs al afgerond. Voor die populariteit lijken vooral Ken en de verschillende Barbies verantwoordelijk, maar toch zijn er ook nog heel wat andere personages.

Een van die personages is de jonge Sasha (Ariana Greenblatt), de dochter van Mattel-medewerker Gloria (America Ferrera). Greenblatt is nog maar 15 jaar, maar toch geen onbekende. Eerder was ze al te zien als jonge Gamora in Avengers: Infinity War.

Barbie

In de film zien we hoe Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) in de echte wereld terechtkomen en hoe dat enorme gevolgen heeft voor Barbieland. In die echte wereld leert Barbie moeder en dochter Gloria en Sasha kennen. Eerst denkt Barbie dat Sasha haar eigenaar is, maar uiteindelijk blijkt het Gloria te zijn.

Met hun hulp probeert Barbie een einde te maken aan de nieuwe Kenwereld. Die uitdaging brengt moeder en dochter uiteindelijk ook dichter bij elkaar.

Ariana Greenblatt

De dochter wordt gespeeld door de 15-jarige actrice Ariana Greenblatt die eerder al te zien was in onder andere Love and Monsters met acteur Dylan O’Brien en 65 met acteur Adam Driver. Maar daarnaast was Greenblatt ook in 2018 al in een bekende film te zien, namelijk Avengers: Infinity War.

Daarin speelde ze de jongere versie van Gamora (Zoe Saldaña). Maar aangezien ze in die film groene schmink droeg, herkenden velen haar niet. Tot nu dus, want nu lijkt iedereen verrast door het nieuws.Op sociale media blijven mensen dan ook de vergelijking maken.

En hoewel de rol van Greenblatt klein was in Infinity War, zorgt haar rol daarin er wel voor dat ze nu officieel deel uitmaakt van twee films die meer dan één miljard dollar opbrachten. Dat is een grote eer voor een slechts 15-jarige actrice.

Bekijk de scène uit Avengers: Infinity War hier:

Meer
Lees meer...