‘Barbie’: Deze acteurs speelden ook bijna de rol van Ken

Barbie is zonder twijfel de meest populaire film van dit moment. De film kwam twee weken geleden uit, maar haalde in zijn eerste week al 180.000 Belgische bezoekers naar de bioscoop. Ook wereldwijd doet de film de box office ontploffen. Maar toch had Barbie er bijna een beetje anders uitgezien, want er waren namelijk nog veel meer acteurs in de running voor de rol van Ken.

Al sinds de aankondiging van de film Barbie keek iedereen uit naar Margot Robbie als stereotype Barbie en Ryan Gosling als stereotype Ken. Naast die Ken en Barbie waren er natuurlijk ook nog heel wat andere versies van het personage. Daarbij zagen de kijkers nog veel andere bekende namen de revue passeren. Toch had die lijst er bijna anders uitgezien met onder andere Schitt’s Creek-acteur Dan Levy als Ken.

Kens

Op 19 juli kwam de langverwachte film Barbie in de zalen. Daarin zien we hoe Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) in de echte wereld terechtkomen en hoe dat enorme gevolgen heeft voor Barbieland. De vrouwelijke macht komt daar namelijk in gevaar nadat Ryan Goslings Ken in de echte wereld ziet hoe mannen nog steeds de machtigste zijn. Als gevolg daarvan creëren de Kens hun eigen mannelijke machowereld én hun eigen Mojo Dojo Casa House.

In de film zien we onder andere acteurs Ryan Gosling, Simu Liu, Ncuti Gatwa en Kingsley Ben-Adir als Kens, maar er waren nog drie andere acteurs die kans maakten op die rol. Zij moesten uiteindelijk afzeggen door andere projecten.

Levy, Platt & Yang

Door de aanhoudende stakingen in Hollywood kunnen schrijvers en acteurs van de film niet langer promo voeren. Om die reden zijn er nu heel wat anderen die interviews geven over hun werk bij de film. Zo is er onder andere casting director Allison Jones die aan Vanity Fair vertelde welke andere acteurs er nog in de running waren voor de rol van Ken.

Daarbij vermeldt ze onder andere Schitt’s Creek-acteur Dan Levy, Saturday Night Live’s Bowen Yang en Broadway- en Pitch Perfect-acteur Ben Platt. Zij werden allemaal gevraagd voor de rol van een bepaalde Ken, maar moesten helaas afzeggen. Dat kwam vooral doordat de film in volle coronaperiode werd gedraaid en de acteurs zich geen drie maanden konden vrijmaken om enkel en alleen de Barbie-film te draaien.

Datzelfde probleem zag de casting director terug bij acteur Jonathan Groff (Mindhunter, Frozen) die lang in de running was om de rol van Allan te spelen. Uiteindelijk ging die rol naar Michael Cera.

Meer
Lees meer...