Ncuti Gatwa zal minstens twee seizoenen Doctor Who spelen

Ncuti Gatwa zal binnenkort zijn debuut maken als nieuwe Doctor in Doctor Who. Hij zal dat doen in de speciale special ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de reeks. We wisten al dat Ncuti Gatwa de fakkel zal overnemen van David Tennant, die heel kort terug zal keren in de rol na Jodie Whittaker. Maar hij zal dat dus al minstens twee seizoenen lang doen.

Het gaat tegenwoordig hard voor Ncuti Gatwa. Hij zal binnenkort voor de vierde keer te zien zijn in Sex Education als Eric en zal vanaf volgende week ook te zien zijn als een van de Kens in Barbie. We wisten ook al langer dat de acteur de nieuwe Doctor zal worden in Doctor Who.

Twee seizoenen

In een recent interview met Rolling Stone UK vertelde Ncuti Gatwa dat hij graag zou willen terugkeren naar het theater, maar dat hij daar pas tijd voor zal hebben nadat de opnames voor zijn tweede seizoen van Doctor Who afgerond zijn. Tot op heden wisten we enkel dat Ncuti Gatwa de rol van Doctor Who zou overnemen in het volgende seizoen, maar nu weten we dus dat hij de rol al zeker voor twee seizoenen voor z’n rekening zal nemen.

Ncuti Gatwa zal de Fifteenth Doctor worden. Dat komt doordat er na de Thirteenth Doctor, gespeeld door Jodie Whittaker, nog een heel korte Fourteenth Doctor komt. In een teaser voor de specials ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Doctor Who kregen we de regeneratie van de Thirteenth Doctor al te zien. Daarbij verscheen tot grote verbazing van fans niet Ncuti Gatwa, maar wel David Tennant. Hij zal de rol tijdelijk terug opnemen. Tennant was van het tweede tot het vierde seizoen van de revived era van Doctor Who te zien als Tenth Doctor. De specials zullen verschijnen in november 2023 en het zal gaan om drie afleveringen, waarna het dus officieel de beurt is aan Ncuti Gatwa.

Meer
Lees meer...