‘Doctor Who’ deelt eerste foto’s van Ncuti Gatwa in een sixties-jasje

BBC heeft de eerste foto’s gedeeld van het nieuwe seizoen van Doctor Who. Daarin zal Ncuti Gatwa de fakkel overnemen van de eerste vrouwelijke Doctor Jodie Whittaker. We kregen hem al in één foto te zien als Doctor, maar nu zijn er nieuwe foto’s vanop de set.

We weten nu al enkele maanden dat Ncuti Gatwa de volgende Doctor zal worden in Doctor Who. Daarmee wordt hij niet alleen de eerste niet-witte Doctor maar ook de eerste openlijk homoseksuele regeneratie van het populaire personage. BBC deelt nu de eerste foto’s vanop de set, die tonen dat we terug zullen keren in de tijd.

Fifteenth Doctor

Hoewel we dachten dat Ncuti Gatwa de Fourteenth Doctor zal worden, weten we ondertussen dat hij de Fifteenth Doctor zal zijn. In een teaser voor de special van Doctor Who, die later dit jaar te zien zal zijn op BBC, kregen we namelijk al de regeneratie van de Thirteenth Doctor (Jodie Whittaker) te zien. Daarbij kregen we ook de veertiende gedaante van Doctor Who te zien. Die wordt opnieuw gespeeld door David Tennant, die van 2005 tot 2010 ook al de Tenth Doctor speelde.

Zo wordt Ncuti Gatwa dus de Fifteenth Doctor. Hij zal in het volgende seizoen van Doctor Who de titelrol spelen, maar zal ook al te zien zijn in de special. BBC deelde eerder al een eerste blik op de Fifteenth Doctor zoals die eruit zal zien in de special, maar nu zijn er ook de eerste foto’s vanop de set van het 14de seizoen van de “revived era“, die begint in 2005. Als je de eerste 26 seizoenen meetelt, zal het dus gaan om het 40ste seizoen van Doctor Who sinds de oorspronkelijke start van de reeks in 1963.

Sixties

Het lijkt erop dat de reeks in het nieuwe seizoen terug zal keren naar z’n roots. Op de eerste foto’s vanop de set zijn Ncuti Gatwa en zijn tegenspeelster Millie Gibson (Ruby Sunday) namelijk te zien in een sixties-look. BBC deelde de vier foto’s op Twitter met de caption: “Wat gebeurt er hier en wanneer? Een eerste blik op de Doctor en Ruby, wanneer ze arriveren in de swinging sixties! De opnames voor het nieuwe seizoen van Doctor Who gaan verder.”

Naast Ncuti Gatwa en Millie Gibson werden ook Yasmin Finney (Heartstopper) en dragqueen Jinkx Monsoon (RuPaul’s Drag Race) al bevestigd voor het nieuwe seizoen van Doctor Who. Het is nog niet geweten wanneer het veertiende seizoen van Doctor Who zal verschijnen op BBC, maar waarschijnlijk zal het voor ergens volgend jaar zijn.

Bekijk hier de eerste foto’s van het nieuwe seizoen van Doctor Who:

Meer
Lees meer...