‘Barbie’: Margot Robbie smeekte regisseur Greta Gerwig om ‘Barbie Girl’ te gebruiken in soundtrack

In een interview met Rolling Stone Magazine heeft actrice Margot Robbie laten weten dat zij bij regisseur Greta Gerwig gaan vragen is om het nummer Barbie Girl in de film op te nemen. “We kunnen toch geen Barbie-film maken zonder een verwijzing naar Barbie Girl van Aqua?”, klonk het. En zo geschiedde.

Er zijn weinig films waar zo hard naar uitgekeken wordt als Barbie van Greta Gerwig. De film verschijnt op woensdag 19 juli 2023 in de Belgische zalen en belooft één groot roze feest te worden. Barbie krijgt ook een speciale soundtrack, waarop alvast het nieuwe nummer Dance The Night van Dua Lipa te horen zal zijn. Daarnaast krijgen we ook een nieuwe versie te horen van Barbie Girl van de Deense groep Aqua. En daarover heeft hoofdrolspeelster Margot Robbie nu meer verteld.

Barbie Girl

Hoewel er eerst gezegd werd dat het nummer Barbie Girl van Aqua geen deel zou uitmaken van de film Barbie, kwamen we onlangs te weten dat het nummer wél te horen zal zijn in de film. Daarbij gaat het echter om een nieuwe remix van het nummer met Nicki Minaj en Ice Spice. En het feit dat het nummer toch te horen is in de film hebben we vooral te danken aan hoofdrolspeelster Margot Robbie.

In een interview met Rolling Stone Magazine vertelt Margot Robbie hoe ze Greta Gerwig benaderde met haar vraag. “Ik zei: ‘Greta, hoe gaan we dit nummer gebruiken in de film? We kunnen toch geen Barbie-film maken zonder een verwijzing naar Barbie Girl van Aqua?'”. Greta ging meteen akkoord en zei: “Maak je geen zorgen. We gaan een coole manier vinden om het in de film te stoppen.”

Nicki Minaj en Ice Spice

Later vertelde Greta Gerwig dan om wie het ging, niemand minder dan Nicki Minaj en Ice Spice. “Ik geloofde m’n oren niet”, klinkt het bij Margot Robbie. “Samen? Maak je een grap? Ik wist meteen dat al mijn vriendinnen uit hun dak zouden gaan.”

Mark Ronson, die als producer verantwoordelijk is voor de soundtrack van Barbie, geeft aan dat de keuze voor Nicki Minaj niet meer dan normaal is. Haar fans heten namelijk al jaren “Barbz”, wat natuurlijk ook een verwijzing is naar Barbie. “Mensen vragen al zo’n 15 jaar of Nicki een nieuwe versie van Barbie Girl kan maken”, klinkt het bij Ronson.

Meer
Lees meer...