‘Baywatch’ keert terug met nieuwe afleveringen

Er is dan toch eindelijk een reboot in de maak van Baywatch. De geruchten daarover gingen al langer rond, maar zijn nu ook officieel. Het is de Amerikaanse zender Fox die serie van onder het stof, of beter gezegd van onder het zand, zal halen. Het is nog niet bekend welke acteurs en actrices de nieuwe redders zullen spelen.

Weinig series zo iconisch als Baywatch. De reeks kende in 1989 een heel moeilijke start op NBC en werd al snel als een flop beschouwd. Hoofdrolspeler David Hasselhoff geloofde echter nog steeds in Baywatch en werd aangesteld als een van de producers. Samen gingen ze op zoek naar nieuwe afnemers en die vonden ze ook. Zo werd Baywatch, vooral internationaal, dan toch die hit die we vandaag de dag kennen.

Uiteindelijk zou de serie over een groep redders op de stranden van Los Angeles County, Californië lopen van 1989 tot 1999. Daarna ging het zelfs nog twee seizoenen, met een grotendeels nieuwe cast, door als Baywatch: Hawaii. In totaal zijn er 241 afleveringen gemaakt. Het lanceerde of herlanceerde de carrière van onder andere David Hasselhoff, Pamela Anderson, Alexandra Paul, Jeremy Jackson, Erika Eleniak, Gregory Alan Williams, Billy Warlock, Yasmine Bleeth, Parker Stevenson, David Chokachi, David Charvet en Nicole Eggert.

Reboot

De eerste reboot van Baywatch kwam er in 2017 met een film. De hoofdrollen daarin waren weggelegd voor Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra en Alexandra Daddario. David Hasselhoff en Pamela Anderson hadden zelf een kleine cameo. Ondanks die grote namen, werd de film Baywatch een enorme flop.

Toch begon de productie- en distributiefirma FremantleMedia International meteen daarna met onderhandelingen over een nieuwe serie van Baywatch. Met Fox vond het daarvoor nu eindelijk een afnemer. De nieuwe reeks zal gemaakt worden door Lara Olsen, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere Spinning Out en Blood & Treasure.

Meer
Lees meer...