Been gebroken? Deze festivals zijn ook perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Been gebroken? Deze festivals zijn ook perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers

De zomer is hét moment voor festivals, maar wat als je in een rolstoel zit? Zijn festivals wel toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een muzikaal feestje? Veel festivals wel en dat is te danken aan één organisatie: Inter.

De organisatie Inter bestaat ondertussen 18 jaar en maakt evenementen zoals festivals toegankelijk voor mindervaliden. Personen met een fysieke of mentale beperking worden op uitgebreide wijze geholpen op verschillende festivals.

Houten planken

De dienstverlening van Inter gebeurde voor het eerst op het festival van Dranouter in 1999. Wat begon met houten planken op het gras en gehuurde gsm’s om met elkaar in contact te blijven, is nu een organisatie die gekend is in het festival- en evenementenmilieu. Na een paar jaar volgde Rock Werchter en nu is Inter aanwezig bij heel veel concerten en sportevenementen. Ze staan zelfs aan de Belgische kust om daar mensen bij te staan.

Rock Werchter, Cactus Festival, Werchter Boutique, Dour, Suikerrock, Dranouter, Pukkelpop en veel andere Belgische festivals worden ondersteund door Inter. Kijk op hun website voor de volledige agenda. Dus hups, geen excuus meer om thuis te blijven. Ga met je ingegipst been naar de festivalweide en vier feest!

Gesponsorde artikelen