Pukkelpop lost drie nieuwe namen: Charlotte de Witte, Sam Smith en Goldband

Voor de tweede dag op rij heeft Pukkelpop namen gedropt voor de affiche van 2024. Nadat we gisteren te weten kwamen dat Fred again.. en Stormzy op vrijdag 16 augustus te zien zullen zijn op het hoofdpodium, komen we nu drie namen te weten voor zaterdag 17 augustus.

Gisteren deelde Pukkelpop eindelijk de eerste twee namen voor de editie van 2024. Het ging daarbij om dj Fred again.. en rapper Stormzy. De organisatie liet meteen weten dat er later deze week nog namen zouden volgen en zo kregen we vandaag drie nieuwe namen.

Charlotte de Witte, Sam Smith en Goldband

De eerste twee namen staan beiden geprogrammeerd voor de tweede festivaldag, vrijdag 16 augustus 2024. En de drie namen die vandaag gelost werden, zullen allemaal te zien zijn op de derde festivaldag. De eerste nieuwe naam is Belgische dj Charlotte de Witte. Zij stond de afgelopen jaren al verschillende keren op Pukkelpop en zal dus ook dit jaar een thuismatch spelen in eigen land.

De tweede nieuwe naam voor zaterdag 17 augustus is de Britse zanger Sam Smith. Die is ondertussen al enkele jaren actief als zanger en was zo al verantwoordelijk voor een Bondnummer. Vorig jaar scoorde Sam Smith een gigantische hit met Unholy, een samenwerking met Kim Petras. De derde en voorlopig laatste nieuwe naam is de Nederlandse band Goldband. Zij scoorden al verschillende hits in binnen- en buitenland en zullen deze zomer ongetwijfeld voor een feestje zorgen op Pukkelpop.

Pukkelpop gaat dit jaar door van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus 2024 op de festivalweide van Kiewit. Voorlopig is het nog niet bekend wanneer de ticketverkoop van start zal gaan.

Bekijk hier de aankondiging van de drie nieuwe namen voor zaterdag 17 augustus:

Meer
Lees meer...