Gent Jazz krijgt drie extra festivaldagen

Het jaarlijkse Gent Jazz festival pakt dit jaar groots uit met een uitbreiding van drie extra festivaldagen. De 23ste editie van het festival gaat door van 5 tot 20 juli. André 3000 van de groep OutKast is de grootste verrassing op de line-up.

In 2022 werd de voormalige organisatie achter het zomerfestival, VZW Jazz en Muziek, failliet verklaard door de ondernemingsbank. Het liet een schuld van meer dan drie miljoen euro achter. Een nieuw begin kwam op 13 januari 2023, toen GreenHouse Talent bevestigde dat het Gent Jazz zou overnemen. GreenHouse Talent staat zowel nationaal als internationaal hoog aangeschreven in de muzieksector.

Gent Jazz overlapt met het Montreux Jazz Festival in Zwitserland, waardoor artiesten die op tournee zijn sneller naar beide festivals kunnen komen.

Line-up

Een van de grootste hoogtepunten van de line-up is de toevoeging van de Amerikaanse rapper André 3000. Hij is bekend van het legendarische hiphopduo OutKast dat wereldberoemd is met de nummers Hey Ya! en Ms. Jackson. André 3000 betreedt het podium op 12 juli met zijn recente album ‘New Blue Sun’.

Nile Rodgers & CHIC komen op 15 juli naar Gent. Zij hebben tijdloze hits als Le Freak en Good Times. Op dezelfde avond brengt Bolis Pupul zijn langverwachte solodebuut met het album ‘Letter to Yu’. De line-up biedt ook ruimte voor lokaal talent met Dorian Dumont, Reinel Bakole en Tsar B.

Melanie De Biasio en The Cinematic Orchestra sluiten het festival af op 20 juli met live begeleiding van de avant-garde film ‘Man with a Movie Camera’ uit 1929.

De tickets voor de nieuwe festivaldagen zijn nu beschikbaar op de officiële website. De verkoop van de eerder aangekondigde dagen is al in volle gang!

Meer
Lees meer...