België bestelt 2,9 miljoen vaccins van CureVac

Ons land tekende dinsdag in op het Europese aankoopcontract van de Duitse vaccinmaker CureVac. Als het vaccin groen licht krijgt, koopt België 2,9 miljoen dosissen.

CureVac sloot vorige week een contract met de Europese Commissie voor 225 miljoen dosissen met een optie om er nog 118 miljoen bij te kopen. De lidstaten moeten dan binnen de vijf werkdagen laten weten of ze erop ingaan en dat deed België. Op een vergadering met alle acht ministers van Volksgezondheid werd beslist om 2,9 miljoen dosissen aan te schaffen als het vaccin wordt goedgekeurd.

Vierde aankoopcontract

Met die beslissing zit België al aan zijn vierde aankoopcontract. Eerder tekende het al in op 7,7 miljoen injecties van AstraZeneca, 5,2 miljoen vaccins van Johnson & Johnson en 5 miljoen prikjes van Pfizer. Het Pfizer-vaccin zou een doeltreffendheid hebben van 95 procent, dat van AstraZeneca 70 procent. Van Johnson & Johnson en CureVac zijn nog geen resultaten bekendgemaakt.

Europa bestelde woensdag ook 160 miljoen vaccins van Moderna, dat ook beweert 95 procent effectiviteit te kunnen garanderen. Opnieuw krijgt België vijf werkdagen de tijd om te beslissen of de vaccins ook bij ons beschikbaar zullen zijn.

Meer
Lees meer...