Kaap van duizend Belgische coronabesmettingen overschreden: vijfde dode in ons land

Er is de afgelopen 24 uur opnieuw een Belg overleden als gevolg van een besmetting met het coronavirus. Het gaat om een 88-jarige patiënt. Dit was het vijfde dodelijke slachtoffer in ons land. Dat meldt onder meer de VRT. Ondertussen is de kaap van duizend besmettingen overschreden. De afgelopen 24 uur werden er namelijk 172 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, de teller staat daarmee op 1.058 geïnfecteerde Belgen.

De jongste 24 uur werden in ons land 172 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus vastgesteld. In totaal is er nu sprake van 1.058 Belgische patiënten. 252 Belgische patiënten liggen in het ziekenhuis, 53 mensen liggen op intensieve zorgen, onder wie 31 mensen worden beademd.

In China, waar de coronauitbraak ontstond, daarentegen is het virus aan een teruggang bezig en zijn er vandaag voor het eerst minder sterfgevallen en besmettingen vastgesteld dan in alle andere landen samen. Dat meldt onder meer de Britse krant The Guardian.

Restregering-Wilmès krijgt volmachten

Afgelopen nacht raakte bekend dat de regering-Wilmès in lopende zaken tijdelijk een volwaardige regering wordt met een beperkte agenda: de verspreiding van het coronavirus tegengaan op vlak van gezondheid en economie. Een aantal oppositiepartijen (N-VA, sp.a, PS, cdH, Ecolo, Groen en DéFi) krijgen volmachten om zo niet voor elke maatregel een meerderheid te moeten sprokkelen in de Kamer.

Meer
Lees meer...