Belgische Eurovisie-inzending Mustii over zijn lied ‘Before the Party’s Over’: “Een uitbarsting van energie”

België heeft een lied voor het komende Eurovisiesongfestival begin mei in het Zweedse Malmö. Mustii zal ons land daar vertegenwoordigen met het lied Before the Party’s Over, een krachtig nummer dat meteen op veel bijval kan rekenen.

België wordt op het komende Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö vertegenwoordigd door de 33-jarige Brusselaar Thomas Mustin, beter bekend als Mustii. Hij zal daar aantreden met Before the Party’s Over, een nummer dat hij zelf maakte in samenwerking met Ben Leclerq en Pierre Dumoulin. Die laatste werkte eerder ook al mee aan City Lights, waarmee Blanche in 2017 vierde werd op het Eurovisiesongfestival.

Metafoor

“Ik wilde dat dit nummer een optimistische, euforische uitbarsting van energie zou zijn. Het is een geleidelijke reis, van intiem tot de laatste uitbarsting, zowel qua vorm als inhoudelijk”, zegt Mustii zelf over Before the Party’s Over.

“Voordat het allemaal voorbij is, moet je voluit en intens leven, experimenteren met het leven en uit je comfortzone komen. Je moet je masker afzetten, jezelf volledig omarmen, naar je gevoel luisteren en weigeren je te laten boeien en opsluiten”, gaat hij verder. “In het nummer teken ik een metafoor tussen een lange avond feesten – met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs – en het leven. Vóór de val, voordat het allemaal voorbij is, moet je ten volle van het leven genieten.”

Wij waren bij de voorstelling van Before the Party’s Over van Mustii:

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door op dinsdag 7, donderdag 9 en zaterdag 11 mei 2024 in Malmö in Zweden.

Meer
Lees meer...