Belgische voetbalbond zet vacature voor nieuwe bondscoach Rode Duivels online

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor de Belgische nationale voetbalploeg is nu echt begonnen. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft daarvoor namelijk zojuist een vacature online gezet. Kandidaten hebben tot 10 januari 2023 de tijd om zich te melden.

Op de persconferentie na het gelijkspel van België tegen Kroatië en de daarbij horende uitschakeling op het WK in Qatar maakte Roberto Martinez vorige week bekend dat hij stopt als bondscoach. Die beslissing was naar eigen zeggen al genomen voor de start van het ontgoochelende wereldkampioenschap. De Spaanse trainer, die ook technisch directeur was bij de KBVB, had een aflopend contract eind dit jaar. Voor het WK was er geen nieuwe deal gevonden. Martinez zag dat als een gebrek aan respect en hield daarom de eer aan zichzelf.

Sindsdien is de KBVB op zoek naar een nieuwe bondscoach (en een nieuwe technische directeur). Het maakte iets later ook de taskforce van vier personen bekend die die zoektocht in goede banen moeten leiden. De voetbalbond ontving naar eigen zeggen al heel wat aanmeldingen, maar besloot toch nog een vacature online te zetten. Daaruit valt af te leiden dat de kans dat er opnieuw een buitenlander aangesteld wordt als bondscoach van de Rode Duivels heel groot is.

“Serial winner”

“De KBVB is op zoek naar een fulltime bondscoach die weet wat winnen is. De nieuwe bondscoach is resoluut ambitieus en heeft de nodige internationale ervaring op topniveau, voetbaltactische kennis en inzichten alsook de juiste persoonlijke skills. Hij is een serial winner met ervaring in het managen van topspelers. Hij weet hoe in te zetten op het creëren van een hechte groep en hoe jonge spelers te integreren. De voetbalbond is op zoek naar een tactisch expert die zijn keuzes ondersteunt met data, technologie en objectieve parameters en gebruik maakt van de sportieve expertise en structuur van de KBVB”, valt te lezen in de vacature. Kandidaten hebben tot 10 januari de tijd om zich te melden. Daarna start de taskforce de selectieprocedure.

Meer
Lees meer...