‘Berlin’ voegt met Itziar Ituño (Lisboa) en Najwa Nimri (Sierra) twee oude bekenden toe aan de cast

Netflix heeft opvallend nieuws aangekondigd voor de aankomende reeks Berlin. Die serie is een spin-off van het enorm succesvolle La Casa de Papel en verschijnt eind dit jaar op de streamingdienst. Naast Pedro Alonso als Berlin keren in die reeks ook actrices Itziar Ituño en Najwa Nimri terug. Zij speelden in La Casa de Papel respectievelijk Raquel Murillo aka Lisboa en Alicia ‘Sierra’ Montes.

Al jaren voor het einde van La Casa de Papel op Netflix verscheen, speculeerden fans over een spin-off van de reeks. Daarbij werd vooral gedacht aan een prequel over het leven van Andrés de Fonollosa, beter bekend als Berlin (Pedro Alonso). Dat personage zou aanvankelijk maar een beperkte rol krijgen in La Casa de Papel, maar groeide – ondanks onder andere een verkrachting – al snel uit tot een fan favorite.

Het kwam de makers van de reeks dan ook niet zo goed uit dat Berlin op het einde van seizoen 2 stierf. Door zijn populariteit was hij uiteindelijk in flashbacks toch nog te zien in latere seizoenen. En vlak voor het einde van La Casa de Papel bevestigde Netflix dan ook dat er een prequel in de maak was rond Berlin.

Berlin

Begin oktober 2022 stelde Netflix dan de vaste cast voor van Berlin. Het ging daarbij om Pedro Alonso als het titelpersonage en vijf nieuwe gezichten. Zij zullen samen een criminele bende vormen die doorheen heel Europa overvallen en diefstallen pleegt.

Nu blijkt echter dat er nog meer personages uit La Casa de Papel te zien zullen zijn in Berlin. Netflix deelde vandaag namelijk mee dat Itziar Ituño (Lisboa) en Najwa Nimri (Sierra) toegevoegd zijn aan de cast van de aankomende reeks. Zij zullen hun rollen hernemen.

Berlin verschijnt in december 2023 op Netflix.

Meer
Lees meer...