Netflix kondigt spin-off aan van populair personage uit ‘La Casa de Papel’

La Casa de Papel zit er na vijf seizoenen bijna op, maar niet getreurd. Netflix heeft namelijk zojuist aangekondigd dat de populaire Spaanse reeks een spin-off krijgt. Die zal draaien rond het personage Berlin. Fans zullen wel nog even geduld moeten hebben want de nieuwe reeks verschijnt pas in 2023.

Netflix had vorige zomer al aangekondigd dat het vijfde seizoen van La Casa de Papel meteen ook het laatste zou zijn. Om de spanning toch nog wat langer te rekken, werd besloten om dat laatste seizoen in twee delen te splitsen. Het tweede deel daarvan verschijnt nu vrijdag 3 december 2021 op Netflix.

Álex Pina, de maker van La Casa de Papel, had eerder al de deur opengezet voor eventuele spin-offs rond bepaalde personages uit de reeks. “Ik denk dat we eerst de montage van dit seizoen moeten afronden en het resultaat bekijken. Pas dan kunnen we bepalen of er echt een mogelijkheid is voor een spin-off, of dat er een personage is waar we iets meer willen over vertellen. Maar op dit moment denk ik daar nog niet aan”, zei Pina toen.

Berlin

Ondertussen is er dus wel een beslissing genomen en is er goed nieuws voor de fans. Er komt in 2023 namelijk een spin-off die zal gaan over Andrés de Fonollosa, beter bekend als Berlin, een rol die gespeeld wordt door Pedro Alonso. Aangezien Berlin in La Casa de Papel sterft op het einde van seizoen 2 weten we dus meteen ook dat de spin-off een prequel zal zijn.

Dat zijn leven ook voor de gebeurtenissen uit de reeks boeiend was, kregen we de voorbije seizoenen al te zien in talloze flashbacks. Daarin zagen we onder andere dat hij getrouwd was met een vrouw die Tatiana heet en een zoon heeft uit een eerder huwelijk. Om te weten over welke periode in het leven van Berlin de nieuwe reeks zal gaan, zullen we echter nog even geduld moeten hebben.

Naast het nieuws over de spin-off kondigde Netflix ook officieel aan dat er een Zuid-Koreaanse remake komt van La Casa de Papel. Daarin zal de rol van Berlin gespeeld worden door Park Hae-soo (Sang-woo uit Squid Game).

Meer
Lees meer...