‘La Casa de Papel’: Álex Pina zet de deur op een kier voor spin-offs over bepaalde personages

Met de release van het eerste deel van het vijfde en meteen ook laatste seizoen van La Casa de Papel op Netflix komt het einde van de succesreeks nu wel heel dichtbij. Eind dit jaar krijgen we nog de vijf allerlaatste afleveringen en dan is het voorgoed gedaan … of toch niet helemaal? Bedenker Álex Pina sluit namelijk niet uit dat er in de toekomst een spin-off komt over een van de geliefde personages uit La Casa de Papel.

Na vier seizoenen vol spanning en actie maakte Netflix in juli vorig jaar bekend dat het vijfde seizoen van La Casa de Papel meteen ook het laatste zou zijn. Om de fans nog wat langer plezier te gunnen, besloten de programmamakers om seizoen 5 op te splitsen in twee delen. De eerste vijf afleveringen verschenen afgelopen vrijdag 3 september op Netflix terwijl de laatste vijf op 3 december volgen.

Talloze suggesties van fans

Fans van La Casa de Papel zijn echter niet van plan om zomaar afscheid te nemen van de vele populaire personages die ze doorheen de reeks hebben leren kennen. De afgelopen jaren verschenen op sociale media en op forums dan ook talloze suggesties voor mogelijke spin-offs.

Zo vinden velen dat Nairobi (Alba Flores) eerherstel verdient omdat ze vroeg stierf in La Casa de Papel. Anderen zijn dan weer heel benieuwd naar het levensverhaal van Sergio Marquina, beter bekend als El Profesor (Alvaro Morte), die meer dan twintig jaar lang werkte aan zijn meesterplan. Recent dook ook het idee op voor een prequel over Tokyo (Úrsula Corberó) en haar overleden partner-in-crime René (Miguel Ángel Silvestre) of over de jeugdjaren van beste vrienden Denver (Jaime Lorente) en Manila (Belén Cuesta). Er zijn zelfs fans die vragen om een spin-off over César Gandía (José Manuel Poga).

“Pas na dit seizoen bekijken”

Of het ooit echt zover komt, hangt van één iemand af: bedenker, scenarist en producer Álex Pina. In een interview met Esquire werd de 54-jarige Spanjaard gevraagd of de kans bestaat dat La Casa de Papel ooit een spin-off krijgt.

“Op dit moment ben ik bezig met het afronden van het vijfde seizoen en kan ik geen pauze nemen om na te denken over wat ik daarna ga schrijven”, antwoordde hij ontwijkend. “We bevinden ons in een moeilijk postproductiemoment omdat we dit nieuwe seizoen als een oorlogsfilm hebben gemaakt, iets wat voor ons behoorlijk ingewikkeld is geworden. Het was een erg ingewikkelde shoot, het is een extreem oorlogsgenre en we zijn het nu allemaal aan het samenbrengen.”

“Ik denk dat we eerst de montage van dit seizoen moeten afronden en het resultaat bekijken. Pas dan kunnen we bepalen of er echt een mogelijkheid is voor een spin-off, of dat er een personage is waar we iets meer willen over vertellen. Maar op dit moment denk ik daar nog niet aan”, besloot Pina.

La Casa de Papel is te vinden op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...