‘Berlin’: Spin-off ‘La Casa de Papel’ krijgt releasedatum én eerste beelden

Goed nieuws voor de fans van La Casa de Papel. Eind dit jaar kan je op Netflix namelijk kijken naar Berlin, de spin-off van de populaire Spaanse reeks. Het eerste seizoen daarvan verschijnt op 29 december op de streamingdienst. En nu is er al een korte teaser.

Al jaren voor het einde van La Casa de Papel op Netflix verscheen, speculeerden fans over een spin-off van de reeks. Daarbij werd vooral gedacht aan een prequel over het leven van Andrés de Fonollosa, beter bekend als Berlin (Pedro Alonso). Dat personage zou aanvankelijk maar een beperkte rol krijgen in La Casa de Papel, maar groeide – ondanks onder andere een verkrachting – al snel uit tot een fan favorite.

Berlin

Het kwam de makers van de reeks dan ook niet zo goed uit dat Berlin op het einde van seizoen 2 stierf. Door zijn populariteit was hij uiteindelijk in flashbacks toch nog te zien in latere seizoenen. En vlak voor het einde van La Casa de Papel bevestigde Netflix dan ook dat er een prequel in de maak was rond Berlin.

We leerder eerder al de vaste cast kennen die bestaat uit Pedro Alonso als titelpersonage en vijf nieuwe gezichten. Zij zullen samen een criminele bende vormen die doorheen heel Europa overvallen en diefstallen pleegt. Daarnaast keren ook oude bekenden Itziar Ituño (Lisboa) en Najwa Nimri (Sierra) uit La Casa de Papel terug in Berlin.

29 december

Netflix maakte eerder ook al bekend dat Berlin in december 2023 zou uitkomen, maar nu is er ook een exacte releasedatum. De reeks zal namelijk vanaf vrijdag 29 december te zien zijn. Dat maakte Netflix bekend in een korte teaser waarin we hoofdrolspeler Pedro Alonso zijn criminele bende zien toespreken in heel poëtische woorden.

Bekijk hier de teaser van Berlin:

Berlin verschijnt op 29 december 2023 op Netflix.

Meer
Lees meer...