‘Berlin’, de spin-off van ‘La Casa de Papel’ op Netflix, toont castleden in eerste teaser

Netflix gaat binnenkort van start met de productie van Berlin, de aankomende spin-off van La Casa de Papel. Voor die nieuwe reeks kruipt Pedro Alonso uiteraard weer in de huid van Berlin, maar deze keer krijgt hij een volledig nieuwe bende die hem helpt. In een eerste teaser kunnen we alvast kennismaken met die personages.

Op 3 december 2021 kwam er na 4,5 jaar een einde aan La Casa de Papel, een van de meest bekeken Netflixseries ooit. Eén dag eerder had de streamingdienst echter al aangekondigd dat er een spin-off zou komen rond een van de populairste personages uit de Spaanse reeks, namelijk Berlin.

Een exacte releasedatum voor die nieuwe serie is er nog niet, maar waarschijnlijk mogen we Berlin ergens in 2023 verwachten. Recent liet Netflix alvast weten dat de opnames vandaag, op 3 oktober 2022, van start gaan in Parijs. De komende weken zal er zowel in de Franse hoofdstad als in Madrid gefilmd worden.

Nieuwe bende rond Berlin

In de eerste teaser die Netflix deelde zien we alvast Pedro Alonso als Berlin. Daarnaast maken we ook kennis met de bende die hij rond zich heeft gevormd. Zo zien we ook Damián (Tristán Ulloa), een filantropische professor en vertrouweling van Berlin. We maken ook kennis met Keila (Michelle Jenner), die gespecialiseerd is in elektrotechniek en alles wat daarbij hoort.

Ook de flamboyante Cameron (Begoña Vargas) krijgen we te zien. Zij wordt omschreven als iemand die altijd “op het randje” leeft. Roi (Julio Peña Fernández) is dan weer het trouwe hulpje van Berlin. Bruce (Joel Sánchez) tot slot is de man van de actie die geen mededogen kent.

Álex Pina en Esther Martínez Lobato

Terwijl de cast uit heel wat nieuwe gezichten bestaat, komen in de crew vooral bekende namen terug. Berlin is namelijk gemaakt door Álex Pina, de bedenker van La Casa de Papel, en Esther Martínez Lobato. Zij schreven ook mee aan het scenario, samen met David Oliva en David Berrocal.

De acht afleveringen van het eerste seizoen zullen geregisseerd worden door Albert Pintó, David Barrocal en Geoffrey Cowper. Op die laatste na werkte heel het team achter Berlin al eerder samen voor La Casa de Papel en/of Sky Rojo, die andere Spaanse Netlixserie van Álex Pina en Esther Martínez Lobato.

Bekijk hier de eerste teaser van Berlin:

La Casa de Papel staat op onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...