‘Bestemming X’: VTM deelt meer info en extra beelden nieuw programma

Op VTM gaat komende maandag het mysterieuze programma Bestemming X van start. In de aanloop daarnaar heeft de zender de eerste minuut van de eerste aflevering gedeeld. Daarnaast krijgen we ook eindelijk wat meer informatie over het concept.

VTM heeft op dit moment met The Masked Singer op vrijdagavond opnieuw een gigantisch kijkcijferkanon te pakken. Daarnaast gaat komende zondag het vijftiende seizoen van Boer zkt Vrouw van start. Maar op maandagavond staat een volledig nieuw programma op de planning: Bestemming X.

Daarvan kregen we recent nog maar een nieuw teaser te zien, maar tot nu bleef het grotendeels geheim wat het opzet van Bestemming X was. Daar is nu verandering in gekomen. VTM namelijk zojuist extra informatie én de eerste minuut van het programma gedeeld.

Geblindeerde zwarte bus

“In Bestemming X trekken 10 onbekende Vlamingen op een spectaculaire en avontuurlijke roadtrip kriskras doorheen Europa. Hun compagnon de route? Een gigantische, geblindeerde zwarte bus. Reizend als groep hebben ze slechts één individueel doel: te allen tijde inschatten waar ze zich juist bevinden. En dat blijkt moeilijker dan gedacht … De kandidaat die alle eliminaties weet te overleven en in de finale Bestemming X als eerste vindt, wint het spel en gaat naar huis met een grote geldprijs”, valt te lezen.

“De kandidaten worden tijdens hun trip volledig afgeschermd van de buitenwereld, waardoor hun zintuigen al snel ontregeld raken. Zo zijn de ramen van de bus zo goed als altijd compleet geblindeerd. Slechts op schaarse momenten en op commando, kunnen ze doorzichtig worden. Wie op dat moment is ingedommeld, mist cruciale info in een spel waarin ieder voor zich speelt. En dat is maar een van de vele obstakels waarmee de kandidaten in Bestemming X geconfronteerd zullen worden”, gaat de uitleg verder.

Games en eliminatie

Om hen te helpen met die zoektocht naar de mysterieuze bestemming moeten de kandidaten allerhande opdrachten doen. Via diverse extreme en avontuurlijke games kunnen ze namelijk tips krijgen die hen dichter bij de oplossing brengt. En die informatie hebben ze nodig om zo lang mogelijk op de bus te kunnen blijven.

Op het einde van iedere aflevering valt er een kandidaat af. Wie dat is, wordt bepaald door de kandidaten te laten raden waar ze zich bevinden. Ze moeten op een landkaart van Europa namelijk aanduiden waar ze denken dat ze zich bevinden. Wie zijn X het verst zet van de werkelijke tussenstop, moet afstappen en het spel onmiddellijk verlaten. Die afvaller komt dan, net als de kijker, te weten waar ze zich bevinden.

Bekijk hier de eerste minuut van Bestemming X hier:

Bestemming X is vanaf 20 februari elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.