Left Right
scrollTop top

Beyoncé tovert Coachella om tot Beychella en brengt Destiny’s Child eindelijk nog eens samen


Beyoncé tovert Coachella om tot Beychella en brengt Destiny’s Child eindelijk nog eens samen

Zoals verwacht heeft Beyoncé het Amerikaanse festival Coachella volledig ingepakt. Tijdens haar indrukwekkende show kregen we onder andere man Jay-Z en zus Solange te zien. Maar het hoogtepunt van twee uur ‘Beychella’ was ongetwijfeld de reünie van Destiny’s Child.

Het optreden van Beyoncé op Coachella beloofde op voorhand al legendarisch te worden. Queen Bey moest vorig jaar door haar zwangerschap afzeggen voor het bekendste festival van de Verenigde Staten, maar dit jaar was ze er wel en dat zal iedereen geweten hebben.

Beyoncé is de eerste gekleurde vrouw die headliner is op het festival dat al bijna 20 jaar bestaat. Aan het begin van haar optreden bedankte ze de organisatie en vooral het publiek voor die eer. Daarna begon de zangeres aan een show van twee uur die nooit zou vervelen en vol zat met verrassingen.

Statement voor zwarten

Met haar wereldhit Crazy in Love had ze direct iedereen mee. Daarbij werd ze geholpen door een indrukwekkend orkest en enorme dansgroep met alleen maar gekleurde leden. Beyoncé gebruikte haar optreden meermaals om een statement te maken als steun voor de zwarten in de Verenigde Staten.

Zo zong ze Lift Every Voice And Sing, door velen gezien als het black American national anthem, en citeerde ze meermaals burgeractivist Malcolm X.

Jay-Z, Solange … en Destiny’s Child

Het hoogtepunt van het optreden van Beyoncé kwam er op het einde toen ze een reeks gasten te voorschijn toverde. Eerst kwam haar man Jay-Z voor het nummer Déjà-Vu. Zo kreeg het publiek een voorsmaakje te zien van de tour die het koppel binnenkort samen gaat doen.

Kort daarna was het tijd voor het hoogtepunt van de avond toen Kelly Rowland en Michelle Williams het podium opkwamen. zo kreeg het publiek de eerste echte reünie van Destiny’s Child te zien sinds 2013. Ze brachten een medley van de nummers Lose My Breath, Say My Name en Soldier. Het publiek en het internet werd wild.

Dit vertreffen was niet meer mogelijk maar Solange deed toch een heel goede poging. Zij bracht het nummer Get Me Bodied en toonde het publiek dat beide zussen Knowles kunnen dansen. Met ook nog wereldhit Single Ladies op het einde werd Coachella op sociale media terecht omgedoopt tot Beychella. De hashtag was dan ook direct trending.

Zo begon Beyoncé haar optreden op Coachella

De enorme dansgroep deed iedere choreografie perfect mee

Samen met Jay-Z gaf ze een voorsmaakje van hun gezamenlijke tour …

… terwijl Solange iedereen liet dansen

Maar het hoogtepunt van de show was de unieke hereniging van Destiny’s Child


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618