‘Beyond the Story: 10-year Record of BTS’ wordt eerste Koreaanse boek dat New York Times bestseller wordt

Beyond the Story: 10-year Record of BTS, de autobiografie van BTS, is de nummer één bestseller op de officiële ranking van de New York Times. Dat is de officiële lijst met de best verkopende boeken uit de Verenigde Staten. Je kan de naam kennen van de stickers op best-selling boeken. Nooit eerder kon een boek van een Zuid-Koreaanse auteur de eerste plaats bereiken op die prestigieuze lijst.

Op zondag 9 juli 2023 vierde BTS de tiende verjaardag van hun fans: ARMY. Op 9 juli 2013 werd de naam ARMY namelijk officieel voorgesteld. Om dat jubileum te vieren verscheen die dag Beyond the Story: 10-year Record of BTS. In dit boek vertellen de zeven leden van BTS in hun eigen woorden hoe ze van een underdog hiphopgroep konden uitgroeien tot de grootste boyband ter wereld. Tijdens de afgelopen 10 jaar kende de groep namelijk verschillende grote tegenslagen, maar hun doorzettingsvermogen en de eindeloze steun van hun fans zorgden ervoor dat ze bleven vechten, met het gekende resultaat.

Bestseller

Het boek is ondertussen dus bijna twee weken uit en heel wat fans zijn er al doorgevlogen. Zo blijkt in de nieuwste update van de ‘The New York Times Best Seller’-ranking dat Beyond the Story: 10-year Record of BTS het best verkopende non-fictieboek van het moment is. Zowel bij de lijst met de best verkopende hardcover non-fictieboeken als in de lijst waarbij hardcover en E-books worden samengerekend, staat de autobiografie van BTS op de eerste plaats.

Het boek werd geschreven door de zeven leden van BTS, RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V en Jung Kook, in samenwerking met journalist Kang Myeong-seok. Zij mogen zich nu dus alle acht New York Times bestsellingauteurs noemen. En daarbij dus ook de eerste Zuid-Koreaanse auteurs met die titel.

Beyond the Story: 10-year Record of BTS is origineel geschreven in het Koreaans, maar is wereldwijd beschikbaar in 23 verschillende talen. Daarbij hoort ook het Nederlands. BIGHIT MUSIC liet recent nog weten dat er vragen kwamen om het boek in nog meer talen te vertalen en dat bekeken wordt om hier gehoor aan te geven.

Meer
Lees meer...