Left Right
scrollTop top

‘Big Brother’-Mike openhartig over moeilijke jeugd: “Ik had geen zin meer in het leven”


Mike Big Brother
© Play4

Wie naar Big Brother kijkt, kent Mike als een vrolijke Nederlander. Maar dat is niet altijd zo geweest. Wanneer hij een grafiek van zijn leven moet tekenen, wordt duidelijk dat hij door een diep dal is gegaan tijdens zijn jeugd. Daarover vertelt hij meer tegen de mannen.

In dit seizoen van Big Brother werd al duidelijk dat de deelnemers weinig geheimen hebben voor elkaar. Zo biechtte Michel al op dat hij vroeger gepest werd en kwamen we ook al te weten dat Nick een opvallend alter ego heeft. Maar nu vertelt Mike over een heel donkere periode uit zijn leven.

Lees ook: ‘Big Brother’ krijgt steeds meer kritiek over “manipulatie door montage”

“Geen zin meer in het leven”

Mike tekende een grafiek van zijn leven waarop duidelijk te zien is dat hij nu op een piek zit qua geluk. Maar de Nederlander is daarvoor uit een diep dal moeten klauteren. Hoe die periode ging, legt hij uit tegen de andere mannen in het huis. “Toen ik naar de middelbare school ging, werd ik gigantisch gepest. In die periode ging ik echt huilend naar school. Daarnaast kreeg ook mijn moeder te maken met gezondheidsproblemen.”

Op dat moment zat Mike echt heel diep. “Toen heb ik een hele zware periode doorgemaakt. Op mijn dieptepunt was het echt zo erg dat ik geen zin meer had in het leven. Toen was ik ook echt aan het denken: ‘Hoe kan ik er een eind aan maken?’. Mijn moeder was aan het huilen toen ik naar school ging, ik was aan het huilen toen ik naar school ging. Dus dat was echt een hele donkere tijd.”

Maar na een tijd kwam er een keerpunt. Daarbij heeft hij veel te danken aan een leraar. “Toen heeft mijn leraar gezegd dat ik wat vaker naar hem toe moest komen. Dat was mijn horecaleraar, die heeft me toen eigenlijk uit de put getrokken. Ook met m’n moeder ging alles weer wat beter.” En sindsdien ging het leven van Mike in een stijgende lijn, met Big Brother als absoluut hoogtepunt.

Bekijk hier de teaser voor Big Brother:

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Big Brother is elke weekdag vanaf 21.30 uur te zien op GoPlay.be en om 22.30 uur op Play4. Op GoPlay.be en kanaal 247 op Telenet Digital TV kan je 24/7 kijken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428