Left Right
scrollTop top

‘Big Brother’ onder vuur nadat Jill onwel wordt en er pas na een uur ingegrepen wordt


Jill Big Brother
© VIER

Er is ophef ontstaan over Big Brother. Vannacht is de 22-jarige Jill namelijk onwel geworden. Daarbij werd ze bijgestaan door haar medebewoners, maar werd er pas meer dan een uur later ingegrepen door de productie. Te laat, zo vinden veel kijkers.

Big Brother wordt trouw bekeken door fans. En dat kan op alle uren van de dag via de livestream. Zo waren een handvol kijkers er vannacht getuige van hoe Jill rond half drie onwel werd op het toilet. Hoewel de productie altijd meekijkt naar de beelden, werd er pas na een uur ingegrepen.

Jill

Rond half drie vannacht ging Jill naar het toilet. Zo’n drie kwartier later zat Jill nog steeds op het toilet en waren er braakgeluiden te horen. Dan wordt ze gevonden door medebewoners Thomas en thuisverpleegster Liese. Die ondersteunden Jill naar buiten voor wat frisse lucht.

Volgens getuigen werd op dat moment het geluid van de livestream uitgezet. Het beeld was wel nog steeds te zien. Zo was er te zien hoe er nog andere bewoners te hulp schoten en dat de deelnemers via hun microfoon schreeuwden om hulp van de productie. Daarbij gebruikten ze ook het signaal dat in het regelboek van Big Brother staat om ondersteuning te vragen: hard klappen en zwaaien met de armen. Toch duurde het nog een tijdje voor er om 4.20 uur eindelijk een ambulance arriveerde aan het Big Brother-huis om Jill over te brengen naar het ziekenhuis.

“Te laat ingegrepen”

Kijkers zijn op sociale media dan ook niet mals voor de productie van Big Brother. Die greep volgens hen veel te laat in terwijl het overduidelijk niet goed ging met Jill. “Waarom riep Big Brother niets?”, vragen kijkers zich af. “Dit heeft echt te lang geduurd.” Anderen zien het dan weer als een grote fout. “Wat een ongelofelijke blunder van de productie, echt niet te geloven. Dit had heel anders kunnen aflopen.”

Andere kijkers klagen dan weer over hoe het geluid en zelfs het beeld van de livestream een tijdlang werd uitgezet door de productie. Ook op vrijdagochtend werden er nog stukken uit de livestream gemonteerd wanneer het over de gebeurtenissen van de afgelopen nacht ging.

Productie: “Toen klachten erger werden, hebben we direct ingegrepen”

VIER en RTL hebben een statement naar buiten gebracht over de gebeurtenissen van vannacht. Daarin geven ze aan dat ze wél meteen ingrepen. “Aanvankelijk leek het dat Jill misselijk was. Toen de klachten erger leken te worden is er direct op een zo veilig mogelijke manier ingegrepen door de productie. Na overleg met Jill besloot productie om voor de zekerheid een ambulance naar het huis te laten komen. Er zijn geen mensen in het huis geweest, omdat Jill zelf in staat was om naar de ambulance te lopen.”

De productie laat ook weten dat alles goed gaat. “Jill is intussen weer gezond en wel uit het ziekenhuis waar uit bloedonderzoek bleek dat er niets ernstigs aan de hand was. De productie lichtte ook al eerder vanochtend haar familie in die intussen ook is gerustgesteld.”

Jill: “Kan niet wachten om terug te keren”

VIER heeft ook al een video vrijgegeven van Jill. Daarin legt ze uit wat er aan de hand was. “Ik was niet helemaal lekker. Het begon gisterenmiddag met last van m’n rug en ik heb dan niet genoeg op mijn eigen gevoel gelet en gewoon door blijven gaan.” Ondertussen gaat het beter met Jill. “Ik voel me goed en ik hoop uiteindelijk snel weer het Big Brother-huis in te gaan om terug te zijn bij m’n medebewoners en het experiment weer aan te gaan.” Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Want door haar vertrek uit het Big Brother-huis en tijd in het ziekenhuis is Jill in contact gekomen met andere personen. De deelnemers van Big Brother werden getest op het coronavirus en moesten in quarantaine voor ze het huis mochten betreden. Maar doordat Jill nu buiten is geweest, is het niet meer 100 procent zeker dat ze coronavrij is. “We bekijken op dit moment of en hoe Jill coronaproof het huis weer in kan”, zo klinkt het bij VIER en RTL.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.676.033
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141