‘Big Brother’: vrienden Michel spreken zich uit tegen framing

Op sociale media komt er steeds meer kritiek op Big Brother. Veel mensen hekelen de manier waarop sommige deelnemers in beeld worden gebracht. Daarbij is het vooral Michel die volgens de kijkers onterecht in een negatief daglicht wordt getoond in de afleveringen op televisie. En dat is ook de vrienden van de Nederlander niet ontgaan.

De Nederlander Michel wordt in de afleveringen van Big Brother vaak getoond als een dominante figuur, die al verschillende keren betrokken was bij conflicten in het huis. Maar volgens zijn fans die naar de livestream van het programma kijken, is de Nederlander totaal niet zo en willen de makers hem gewoon slechter voorstellen bij de kijkers.

Lees ook: ‘Big Brother’ krijgt steeds meer kritiek over “manipulatie door montage”

#StopTheFraming

Met de hashtag #StopTheFraming vragen kijkers aan de makers van Big Brother om te stoppen met de framing. Volgens hen worden sommige kandidaten bewust beter of slechter voorgesteld dan ze zijn. Volgens veel kijkers is het vooral Michel die slechter in beeld wordt gebracht dan hij eigenlijk is.

Het is niet de eerste keer dat hier commentaar op komt. Ook toen Michel in de clinch lag met Jerrel kwam er al veel kritiek over de manier waarop Michel in beeld werd gebracht. De ruzies werden toen op zo’n manier geknipt dat het leek alsof Michel ze veroorzaakte, maar volgens veel kijkers van de livestream was het eigenlijk andersom. Meer over dat conflict lees je hier.

Vrienden Michel

Nu Michel zonder smartphone in het Big Brother-huis zit, hebben zijn vrienden controle over zijn Instagramprofiel. En op dat profiel verscheen gisteren een opmerkelijke Story.

Op de Instagram Story was een zwart-witfoto te zien met de boodschap #StopTheFraming. Daarmee scharen de vrienden van Michel zich dus achter de fans die vragen om een objectief beeld van de bewoners te tonen in de afleveringen.

Lees ook:

Meer
Lees meer...