‘Big Brother’: Kijkers beslissen wie deze week genomineerd wordt en naar huis moet

Big Brother heeft altijd de touwtjes in handen over de bewoners in z’n huis. Maar nu geeft ie z’n macht even af aan de kijkers van het programma. Zij beslissen namelijk wie genomineerd wordt om het Big Brother-huis te verlaten. Kijkers beslissen sowieso al wie van de genomineerden effectief uit het huis wordt gezet. Maar deze week krijgen ze dus nog meer macht.

Het Big Brother-huis telt momenteel nog acht bewoners. Maar komende donderdag moet één van hen het huis verlaten. Telkens zo’n eliminatie voor de deur staat, kiezen de bewoners zelf wie daarvoor genomineerd wordt. Maar komende donderdag hebben ze daar niets over te zeggen.

Kijkers beslissen over nominatie

Big Brother geeft namelijk al z’n macht uit handen. Hij laat de kijkers beslissen wie genomineerd wordt om het huis te verlaten. Zij hebben al het hele seizoen het laatste woord. Kijkers kunnen namelijk stemmen op de genomineerde die volgens hen het huis moet verlaten. Maar nu kunnen ze nog meer. Kijkers beslissen nu namelijk ook wie de genomineerden worden. Dat kunnen ze van 9 maart om 12 uur tot 10 maart om 12 uur.

Ondertussen heeft Big Brother de bewoners van z’n huis al ingelicht over de veranderde situatie. Maar wat zij niet weten, is dat er deze keer niet twee, maar drie bewoners genomineerd kunnen worden. Wie van hen uiteindelijk het huis moet verlaten, komen we donderdag tijdens de liveshow te weten.

Nog 8 bewoners

Na zeven stemmingen en vier vrijwillige vertrekken, schieten nu nog acht bewoners over. Het gaat om Jill, Julie, Liese, Matt, Michel, Naomi, Nick en Zoey. Over een dikke maand (32 dagen om precies te zijn) komen we te weten wie Big Brother wint.

Kritiek

Big Brother is de voorbije weken een felbesproken programma geworden. Kijkers kunnen namelijk 24/7 volgen wat er in het huis gebeurt. En de gebeurtenissen tijdens die livestream komen niet altijd overeen met wat er tijdens de samenvatting op televisie wordt getoond.

Zo kwam er al heel wat commentaar op de manier waarop Jill en Zoey geprofileerd worden tijdens de televisie-uitzendingen. Volgens kijkers van de livestream worden de twee bewust in een beter daglicht gezet. Eerder kwam ook al veel kritiek over hoe de ruzie tussen Jerrel en Michel getoond werd.

Big Brother is elke weekdag vanaf 21.30 uur te zien op GoPlay.be en om 22.30 uur op Play4. Op GoPlay.be en kanaal 247 op Telenet Digital TV kan je 24/7 kijken.

Meer
Lees meer...