‘Big Brother’-winnares Jill: “Ik hoopte enkel dat ik langer in het huis kon blijven dan ik in quarantaine had gezeten”

Gisteren was het tijd voor de finale van Big Brother. Daarbij kwam de 22-jarige Jill als winnares uit de bus. De Nederlandse werd door de kijker verkozen tot winnares en ze werd zo op slag 70.405,50 euro rijker. Kort na haar overwinning gaf ze nog haar laatste interview in het Big Brother-huis.

Na 100 dagen zit het erop, het eerste nieuwe seizoen van Big Brother. In de finale, die ontsierd werd door gecrashte stemwebsites, werd de jongste finaliste Jill verkozen tot winnares. “Ik had het gehoopt, maar nooit verwacht”, vertelt ze na haar overwinning.

“Langer in het huis dan in quarantaine”

De ambities van Jill lagen aan het begin van haar deelname niet zo hoog. “Toen ik binnenkwam dacht ik gewoon: ‘Ik hoop dat ik langer in het huis zit dan ik in quarantaine heb gezeten’.” De kandidaten moesten voor hun deelname aan Big Brother namelijk twee weken in quarantaine verblijven. “En ik zit hier nu met m’n geld … als winnaar. Dat is het allermooiste.”

Jill kan het gevoel als winnaar maar moeilijk omschrijven. “Ik voel vanalles, ik heb er gewoon geen woorden voor. Dat is het gewoon. Het is zo mooi, zo fijn. Het is gewoon ongelofelijk. Ik ben zo dankbaar voor alles en iedereen.

“Gegroeid als persoon”

Jill verlaat het huis ook als een ander persoon. “Ik heb het echt gezien als een experiment. Er waren momenten waarop ik mezelf tegenkwam. Ik ben zo gegroeid van een onzeker meisje naar waar ik nu sta. Ik denk dat ik nu wel sterk in mijn schoenen sta.”

Maar het was niet altijd even makkelijk. “Ik wist niet eens dat ik zo onzeker was. Op een gegeven moment genoot ik thuis ook niet meer van dingen. Ik zag alles als normaal. Hier heb ik echt beseft van: ‘Wat dacht ik eigenlijk raar?’. Ik moet genieten van alle kleine dingetjes die er bestaan. Van elk klein moment dat er komt ga ik genieten … en veel eierkoek eten.”

Meer
Lees meer...