Left Right
scrollTop top

Agentschap achter BTS gaat samen met Universal Music Group een nieuwe “internationale boysband” maken


TXT
© Golden Disc Awards via Sipa USA/Isopix

Big Hit Entertainment, het management van de populaire K-popgroepen BTS en TXT, gaat samenwerken met Universal Music Group. Die samenwerking zal plaatsvinden op verschillende vlakken, waarvan de meest bijzondere is dat ze een nieuwe boysband zullen samenstellen die “op de K-popmanier” klaargestoomd zal worden.

K-pop is ondertussen niet meer iets dat beperkt blijft tot Zuid-Korea. Over de hele wereld hebben BTS, maar ook de andere K-popartiesten, veel fans. En dat is ook Big Hit Entertainment niet ontgaan. Het bedrijf achter BTS gaat samenwerken met Universal Music Group om de Koreaanse succesformule universeel te maken.

Big Hit Entertainment en Universal Music Group

De twee muziekbedrijven gaan samenwerken op verschillende fronten. Daarbij zullen de artiesten van Universal Music Group ook toegang krijgen tot het platform Weverse van Big Hit Entertainment. Op dat platform kunnen fans en artiesten met elkaar in contact komen en foto’s en exclusieve content delen. Op dit moment zitten de UMG-artiesten Gracie Abrams, New Hope Club en Alexander 23 al op Weverse en binnenkort zal daar ook Yungblud aan toegevoegd worden. In de toekomst kan deze samenwerking ook betekenen dat namen als Lady Gaga, Taylor Swift en Ariana Grande hun weg naar het platform zullen vinden.

Eerder raakte ook al bekend dat Big Hit Entertainment en Universal Music Group samen met YG Entertainment (Blackpink) en Kiswe samen zullen werken aan een nieuw platform voor livestream-concerten. Tijdens het coronajaar 2020 is het belang van livestream-concerten duidelijk geworden. Op die manier kunnen artiesten nog steeds optreden voor hun fans ook al is dat live niet mogelijk.

Nieuwe boysband

Maar het grootste nieuws was dat de twee agentschappen samen zullen werken om een nieuwe boysband te creëren. Daarvoor hebben Big Hit en UMG samen het label JV gecreëerd, dat gevestigd zal zijn in Los Angeles. Eerder startte Big Hit Entertainment samen met CJ ENM al het label BE:LIFT voor de nieuwe boysband Enhypen die werd samengesteld in de afvalrace I-Land.

Voor de nieuwe “globale” boysband komen er wereldwijd audities, de besten zullen daarbij geselecteerd worden en een training krijgen volgens het K-popsysteem. Daarbij is er dus niet enkel oog voor zang en rap, maar ook voor dans en performance. Wat K-pop nu precies K-pop maakt, lees je hier.

“Muziekgeschiedenis schrijven”

De CEO van Big Hit Entertainment, Bang Si-hyuk (Hitman Bang) ziet de samenwerking als een grote stap in de muziekwereld. “Ik geloof dat UMG en Big Hit een synergie zullen creëren die de wereldwijde muziekgeschiedenis zal herschrijven.”

Ook Sir Lucian Grainge, de CEO van Universal Music Group is optimistisch. “Met hun innovatieve kijk op het ontwikkelen van artiesten en het omarmen van nieuw technologie is Big Hit een van de meest dynamische bedrijven in de muziekindustrie. We zijn enthousiast om samen te werken om K-pop verder te verspreiden als een globaal cultureel fenomeen.”

Bekijk hier de volledige aankondiging:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.293.209
 • Aantal
  doden
  2.536.778
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  772.294
 • Aantal
  doden
  22.106