Billie Eilish voor vierde jaar op rij geïnterviewd met dezelfde vragen bij Vanity Fair

Het begint een vaste waarde te worden, het jaarlijkse Vanity Fair interview van Billie Eilish. Sinds 2016 krijgt de zangeres elk jaar dezelfde vragen voorgeschoteld en die tonen op een duidelijke manier de groei van de zangeres zowel qua populariteit als als persoon.

Op 18 oktober 2017 werd de 15 jaar oude Billie Eilish voor het eerst geïnterviewd door Vanity Fair. Ze had toen 257.000 volgers op Instagram en droomde van haar eigen kledinglijn. Sindsdien zit de zangeres elk jaar op 18 oktober neer voor een interview met dezelfde vragen. “Ik doe dit tot ik 90 ben”, grapt ze in het begin.

Groei

In de afgelopen vier jaar groeide Billie Eilish van een 15-jarig meisje uit tot een 18-jarige vrouw. Haar Instagram groeide van 257.000 volgers naar 67,5 miljoen volgers en ze mocht maar liefst vijf Grammy’s in ontvangst nemen. In haar jaarlijkse interview met Vanity Fair krijgt Billie Eilish opnieuw dezelfde vragen die ze drie, twee en één jaar geleden voorgeschoteld kreeg.

Zo krijgt Billie elk jaar de vraag wie de persoon is met de meeste volgers die haar volgt op Instagram. In 2017 was dat Chloe Grace Moretz (16,9 miljoen volgers), in 2018 Katy Perry (108 miljoen volgers), in 2019 Justin Bieber (151 miljoen volgers) en in 2020 Ariana Grande (207 miljoen volgers). Verder in het interview laat Billie ook weten dat ze bevriend is met die laatste drie en dat ze bij hen terecht kan voor een luisterend oor.

In haar nieuwste interview laat Billie ook weten dat ze haar eerste tattoo heeft laten zetten en toont ze ook haar nieuwe puppy, Shark.

Coronavirus

Een groot deel van het interview gaat, hoe kan het ook anders, over de impact van het coronavirus op de carrière en het leven van Billie Eilish. Zo zei Billie in haar interview vorig jaar nog dat ze droomde dat ze in 2020 voor veranderingen zou staan. Dat gebeurde ook, maar niet helemaal op de manier waarop ze gedacht had. “Ik ben nu absoluut niet op de plaats waar ik dacht dat ik zou zijn, maar ik ben er ook niet rouwig om. Ik heb veel geluk gehad met hoe dit jaar voor mij gelopen is, want voor vele anderen was het letterlijk de hel.”

Elk jaar krijgt Billie ook de vraag hoeveel vrije dagen ze wil in het komende jaar. Vorig jaar vroeg ze zo 100 vrije dagen. Dat werden er zelfs nog een stuk meer. “B*tch, je kreeg wat je wenste.” Ze gaat hier ook dieper op in. “Dit is het grootste aantal vrije dagen dat ik in de afgelopen vijf jaar heb gehad. Ik denk dat dat voor veel mensen geldt. Maar dat was al zo in de eerste maand van de lockdown. We hadden toen drie vrije weken en ik dacht: ‘Oh my god, dit is het meeste vrije tijd dat ik ooit heb gehad, ik kan het niet geloven. Het voelt als een vakantie en volgende week kunnen we terug op tour gaan en is alles weer oké’.” Maar die “vakantie” bleek uiteindelijk heel wat langer te zijn dan enkele weken.

“Dat hadden we duidelijk fout ingeschat. Maar ik moet zeggen dat ik dingen gemaakt heb die ik nooit gemaakt zou hebben zonder dat ik deze hoeveelheid tijd had. Ik hoop wel dat alles weer normaal wordt. Maar ik moet ook zeggen dat ik dankbaar ben voor wat het mij gegeven heeft.” Een jaar geleden zei Billie ook nog dat haar grootste angst was dat ze iemand zou verliezen. “Vorig jaar was die angst niet rationeel, maar nu is het echt een reële angst. Mensen verliezen de mensen van wie ze houden.”

Bodyshaming

In haar interview van 2020 haalt Billie ook de recente commotie aan die ontstond nadat er een foto van haar verscheen in een strak topje. “Er is een foto van mij, waarop ik van mijn auto naar de deur van mijn broer loop terwijl het 110 graden Fahrenheit (43 graden Celsius) was. Ik had toen een tanktop aan en iedereen reageerde; ‘Wow, Billie is dik geworden’. Maar nee, dit is gewoon hoe ik eruitzie. Jullie hebben het gewoon nog nooit eerder gezien.”

Ze krijgt daarna ook de vraag of ze denkt dat haar manier van omgaan met bodyshaming een positief effect heeft op anderen. “Ik denk dat het niet aan mij is om dat te beslissen”, zo begint Billie. “Ik vind het geweldig dat er jongeren zijn die zich in mij herkennen en me vertellen dat ik ervoor zorg dat ze zich beter voelen in hun eigen lichaam. Als ik eender wat voor hen zou kunnen doen, dan zou ik dat willen doen.”

Bekijk hier het interview van 2020:

Meer
Lees meer...