Biopic-serie over hiphoplegende Wu-Tang Clan: eerste trailer gelost

Hulu heeft de eerste officiële teaser-trailer gelost van Wu-Tang: An American Saga, een biopic-miniserie over de legendarische hiphopformatie Wu-Tang Clan, één van de belangrijkste acts in het genre. De tiendelige miniserie is vanaf 4 september beschikbaar via de streamingdienst.

De serie is gebaseerd op de boeken The Wu-Tang Manual en The Tao of Wu van Clan-lid RZA.

We krijgen te zien hoe het hiphopcollectief bij elkaar komt ten tijde van de crack-epidemie in het New York van begin jaren ’90. Method Man, RZA en hun kompanen schoppen het tot een van de belangrijkste acts van de popgeschiedenis. Method Man, RZA en Brian Grazer van Imagine Television zijn zelfs executive producers, terwijl Ghostface Killah, Inspectah Deck, Masta Killa en GZA de functie van consulting producers op hun naam hebben staan.

(Lees hier onze recensie van Rocketman, de biopic van Elton John.)

Uit de clip kunnen we afleiden dat misdaad en creativiteit een belangrijke rol spelen in de reeks. “You listening to beats — you ain’t listening to the whispers out in the streets“, klinkt het.

Biopics vol historische foutjes: een nieuwe heropleving van de rockmuziek?

Hiphop van bovenste plank

De leden van de Clan zijn RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Cappadonna en Ol’ Dirty Bastard. Die laatste overleed in 2004 na een overdosis drugs. Alle leden worden gespeeld door overtuigende, jonge acteurs. Hun debuutplaat ‘Enter the Wu-Tang (36 Chambers)’ wordt als één van de beste hiphop-werken aller tijden beschouwd. Daarop staan kleppers te blinken als Protect Ya Neck, Method Man, C.R.E.A.M. en Can It Be All So Simple

Gerenomeerd muziekjournalist Kris Ex van het invloedrijke tijdschrift Rolling Stone noemde de Wu-Tang Clan in het verleden al “de beste rapgroep ooit”. Er hebben verschillende reïncarnaties van het collectief bestaan en RZA en zijn kompanen zijn tot op de dag van vandaag actief.

(Nieuw offensief van muziekindustrie: platenlabels klagen provider aan voor illegaal downloaden.)

De eerste teaser-trailer:

Hulu is een Amerikaanse streamingdienst. Over Europese releases is voorlopig nog niets bekend, maar wellicht zal de miniserie binnenkort ook onze contreien bereiken.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen