‘Bird Box Barcelona’ krijgt eerste teaser

Binnenkort kan je op Netflix kijken naar een prequel van de populaire film Bird Box. In die film kregen we te zien hoe een onbekend “monster” mensen aanspoorde tot zelfmoord. Wie het monster aankeek, kreeg meteen de drang om een einde aan z’n leven te maken. In Bird Box kwamen we te weten dat het fenomeen begon in Europa, en nu zullen we in Bird Box Barcelona te zien krijgen hoe die “eerste golf” verliep.

In 2018 verscheen de film Bird Box op Netflix. De film met Sandra Bullock in de hoofdrol werd een groot succes voor de streamingdienst en was lange tijd de best bekeken originele film van Netflix. In 2020 werd al aangekondigd dat er een tweede film zou komen van de reeks. We wisten al dat die de naam Bird Box Barcelona kreeg en nu krijgen we ook een eerste teaser te zien.

Bird Box

Bird Box speelde zich af in de nabije toekomst. We zagen hoe Malorie (Sandra Bullock) probeerde te ontsnappen aan “iets” wat zelfmoorden veroorzaakte. Tot op het einde van de film was het niet duidelijk wat het juist was, maar we wisten wel dat wanneer je ernaar keek, je spontaan tot zelfmoord overging. In een poging om te overleven, gebruikte Malorie blinddoeken zodat ze zeker niet zou kijken naar “het monster”. Malorie had twee kinderen bij, die noemde ze Boy en Girl omdat ze bang was dat ze zich te hard aan hen zou hechten. Enkel Boy is haar biologische kind. Girl die even oud is als Boy, is het zoontje van Olympia, die kort na de geboorte van Girl overleed nadat ze “het monster” in de ogen keek. Sindsdien zorgt Malorie voor de twee kinderen. 

In Bird Box kregen we ook flashbacks te zien naar vijf jaar eerder, wanneer Malorie nog zwanger is van haar zoontje. Ze kreeg toen in een nieuwsuitzending te zien dat Europa getroffen werd door een mysterieuze zelfmoordgolf. Op dat moment was het voor Malorie nog een ver-van-mijn-bedshow, maar vijf jaar later was het dus ook overgewaaid naar de Verenigde Staten. In Bird Box Barcelona zal nu de Europese golf centraal staan, waarbij er vooral ingezoomd zal worden op Barcelona.

Bird Box Barcelona

In de teaser krijgen we een koppel te zien met hun dochter. Ook zij beslissen om gebruik te maken van blinddoeken en een bril met zwartgeverfde glazen om zich te beschermen tegen het – nog steeds onbekende – monster. Dat monster maakt enorm veel slachtoffers in Barcelona. Zo zien we hoe een cruiseschip gezonken is en hoe mensen massaal voor de metro springen.

Bird Box Barcelona is vanaf vrijdag 14 juli 2023 te vinden op Netflix.

Bekijk hier de teaser voor Bird Box Barcelona:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...