‘Black Mirror’ geeft meer informatie over special ‘Death To 2020’

Binnenkort komt Black Mirror terug met een special. Deze zal volledig in het teken staan van het bijzondere jaar 2020. Het gaat om een mockumentary, waarvoor nu de cast bekend is gemaakt. En daarbij gaat het absoluut niet om de minsten.

Het is nog even wachten op een nieuw seizoen van Black Mirror, maar we krijgen binnenkort wel een extra aflevering. Waar de makers normaal de vreemdste verhaallijnen bedenken, oversteeg de realiteit dit jaar hun wildste ideeën. Daarom komt er nu een aflevering van Black Mirror die gebaseerd is op het afgelopen jaar.

Death To 2020

Onlangs werd er al een teaser gelost voor Death To 2020. Daarin kwamen we al iets meer te weten over het plot van de aflevering. “2020, zelfs de makers van Black Mirror hadden dit jaar niet kunnen verzinnen. Maar ze hebben nog iets toe te voegen: Death to 2020.” Zo klinkt het in de teaser.

Over het plot is nog niet veel bekend. Wel weten we dat het gaat om een mockumentary, waarbij Hugh Grant een geschiedkundige speelt die dieper zal ingaan op het jaar 2020. In de (heel) korte inhoud wordt de aflevering omschreven als “een komedie die het verhaal vertelt van het vreselijke jaar 2020”. Het zal gaan om een “special in documentairestijl die ’s werelds meest bekende (fictieve) stemmen bundelt met archiefbeelden van de afgelopen 12 maanden”.

Cast

Netflix maakte ook al de cast bekend en die bestaat uit verschillende grote namen. In de eerste plaats is er dus Hugh Grant (Love Actually, Notting Hill). Hij speelt in de special de rol van een historicus.

Verder verschijnen ook Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, The Avengers), Lisa Kudrow (Phoebe uit Friends), Leslie Jones (Ghostbusters), Joe Keery (Stranger Things), Kumail Nanjiani (Silicon Valley), Tracey Ullman (The Tracey Ullman Show), Cristin Milioti (The Mother in How I Met Your Mother), Samson Kayo (Truth Seekers) en Diane Morgan (After Life)

Het is nog niet geweten wanneer de special op Netflix zal verschijnen, maar wij vermoeden dat het – gezien het thema – nog voor dit jaar zal zijn. We mogen hem dus verwachten binnen nu en drie weken.

Black Mirror is een van de reeksen op onze top 50 met de beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...