K-popgroep BLACKPINK verlengt contract bij YG Entertainment voor groepsactiviteiten

De K-popgroep BLACKPINK zal voor groepsactiviteiten actief blijven bij hun huidige agentschap YG Entertainment. Er heerst al enkele maanden onduidelijkheid over de toekomst van de groep omdat de contracten van de leden eerder dit jaar afliepen. Daardoor kunnen de leden zich nu aansluiten bij andere agentschappen, wat ze ook nog steeds van plan lijken te zijn.

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli zijn er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. Nu komt het agentschap met het nieuws dat er een (gedeeltelijk) akkoord is bereikt.

BLACKPINK

In een statement laat YG Entertainment nu weten dat ze een akkoord bereikt hebben met de vier leden van BLACKPINK. “Na uitgebreide discussies met BLACKPINK hebben we exclusieve contracten voor groepsactiviteiten ondertekend op basis van ons diepe vertrouwen.” Yang Hyung-suk, de oprichter en executive producer van YG Entertainment voegt daar nog aan toe: “We zijn blij dat we onze samenwerking met BLACKPINK kunnen verderzetten. De leden van BLACKPINK zullen hun beste doen om nog meer te stralen in de wereldwijde muziekindustrie als artiesten die niet enkel ons agentschap vertegenwoordigen, maar ook K-pop en zullen hun blijven steunen in de toekomst.”

Het gaat om een contract voor groepsactiviteiten. De comebacks en optredens van BLACKPINK als groep zullen dus nog steeds gebeuren via YG Entertainment, maar voor de soloactiviteiten van de vier leden lijkt dat niet het geval te gaan worden. Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa zijn nu namelijk al maandenlang aan het onderhandelen over hun solocontract en het feit dat YG Entertainment expliciet meedeelt dat het enkel gaat om groepsactiviteiten lijkt te insinueren dat de vier leden andere oorden zullen opzoeken. Daarover gaf YG Entertainment nog een kort statement: “De discussies zijn nog aan de gang”. Ook wilde het agentschap niet delen voor hoeveel jaren de leden van BLACKPINK bijgetekend hebben bij YG Entertainment voor groepsactiviteiten.

Meer
Lees meer...