‘Blind Getrouwd’: Deze keuze maken Joren & Lien en Brecht & Dziubi op beslissingsmoment

In Blind Getrouwd zit het programma voor twee koppels er al op. Lien & Joren en Dziubi & Brecht stonden maandagavond namelijk voor hun beslissingsmoment. Daar moesten ze kiezen of ze na bijna zeven weken huwelijk samen verder gaan of scheiden. En dat leverde een volmondige “ja” en een respectvolle “nee” op.

Brecht & Dziubi: “JA”

Brecht en Dziubi – Bron: VTM

Voor de tweede keer in zeven seizoenen Blind Getrouwd was er een homohuwelijk en net als twee jaar geleden kwamen de bruiden uit Antwerpen en Gent. Het was in de Sint-Pietersabdij in Gent dat Dziubi en Brecht hun beslissingsmoment hadden en dat deden ze opnieuw in hun groene trouwkostuum.

Antwerpenaar Dziubi sprak daar als eerste. “Ik sta oog in oog met een man die empathisch is, lief, vriendelijk, begaan en met het hart op de juiste plek. Je hebt al mijn verwachtingen overtroffen en ik kan alleen maar mijn beide pollekes kussen dat ze jou met mij gematcht hebben. Je maakt van mij een betere man, dag na dag, lach na lach en steun na steun”, klonk het met tranen in zijn ogen.

“De trein waar we zes weken geleden op sprongen, mag voor mijn part de komende jaren nog gestaag verder rijden zodat we als partners het leven verder kunnen ontdekken, land per land en hand in hand. Lieve Brecht, in jouw ogen vond ik een veilige haven, in je hart voel ik warmte, liefde en kracht, en in jezelf een fantastisch persoon die ik mijn partner mag noemen. Met jou erbij voel ik me compleet en vol met goesting voor wat er nog komen gaat. Vandaag, morgen en elke dag erna kies ik voor jou. Ik zeg dus met de volle 100 procent ja!”

“Liefste man, liefste hubby, liefste Dziubi. Eindelijk kan ik je naam deftig uitspreken”, begon het antwoord van Brecht. “Ik had misschien niet alle zes wittebroodsweken nodig, maar toch wel een huwelijksreis. Bedankt dat ik volledig mezelf mag zijn, bedankt voor je authenticiteit, bedankt voor je eerlijkheid. Mijn gevoelens voor jou werden met de dag sterker. De wetenschap zegt niet enkel dat we een match zijn, ik voel het ook. Ik zie je graag, Dziubi. Wat ik gehoopt had in mijn geloftes, is werkelijkheid geworden. Bij jou kom ik thuis. Vandaar zeg ik zonder enige twijfel ‘JA!’ op een volgend avontuur en ‘JA!’ op de liefde. Lady Gaga heeft alvast dik ongelijk: this is not a bad romance!”

Lien & Joren: “NEE”

Dat het “experiment” bij Lien en Joren heel wat stroever verliep, was de voorbije weken op televisie al te zien. Hun keuze tijdens het beslissingsmoment in het Capucienenklooster van Aarschot zal voor de trouwe kijkers dan ook niet echt als een verrassing aankomen. De positieve sfeer tussen hen beiden, zorgde bij Joren voor enige twijfel of een toekomst samen toch mogelijk was. Uiteindelijk beslisten ze – met veel respect voor elkaar – om toch te scheiden.

“Hier staan we dan: aan het einde van ons ongelooflijk avontuur. Ik denk dat er niemand mij zo snel heeft leren kennen als jij. We hebben ups en downs gehad, we hebben geweend en gelachen, we hebben gevloekt, maar ons vooral ook geamuseerd. We weten waarom we aan elkaar gematcht zijn, maar helaas kwamen de vlinders niet. Hoe jammer ik het ook vind en hoeveel ik me daarin druk heb gemaakt, ik ben zo dankbaar dat ik dit met jou heb mogen beleven. Je zal altijd welkom zijn in Aarschot en je hebt een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Dus geen vaarwel, maar wel tot ziens”, nam Lien als eerste het woord.

“Ik denk dat we allebei wel kunnen zeggen dat dit verdorie niet te onderschatten is. Toch ben ik blijven geloven dat je je in dit proces moet smijten, al was het maar om later geen spijt te krijgen, om in de spiegel te kunnen kijken en te zeggen: ik heb er alles uitgehaald”, voegde Joren daaraan toe. “Ik weet voor mezelf dat ik dat heb gedaan. Ik heb getrokken, gesleurd, veel geprobeerd. Helaas weet ik eigenlijk nog altijd niet goed wie hier nu voor mij staat. Toch sta ik hier vandaag met opgeheven hoofd en met een goed gevoel. Helemaal als mezelf met een speciaal plaatsje in m’n hart voor Balou, je lieve ouders, de framily en natuurlijk ook voor jou. Lieve wifey, wat er ook gebeurt, I got your back en weet dat ik er altijd voor jou zal zijn.”

Blind Getrouwd is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...