‘Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk’: Ingeborg geeft meer uitleg over nieuw programma

VTM komt dit jaar met een soort spin-off van het succesvolle Blind Getrouwd. Het Vijfde Huwelijk zal exclusief uitgezonden worden op VTM GO, als het programma al doorgaat. Voor dat vijfde koppel wordt er namelijk nog gezocht naar een match. Over hoe dat precies in zijn werk gaat, heeft presentatrice Ingeborg Sergeant nu meer uitleg gegeven.

In november kwam er een einde aan het zevende seizoen van Blind Getrouwd. Meteen daarna maakte VTM echter bekend dat het programma ook in 2023 zal terugkeren. De populariteit van het concept is namelijk nog steeds hoog. Dat bleek ook bij het succes van de spin-off Gestrand op Honeymoon Island, dat ook een tweede seizoen krijgt.

Match voor Steve, Karen of Jonas

Nu komt er dus weer iets nieuws. VTM stelde eind juli namelijk Blind Getrouwd: Het Vijfde Huwelijk voor. Dat VTM GO-programma komt bovenop het gewone seizoen van Blind Getrouwd en krijgt Ingeborg als host. Zij gaat op zoek naar de ware liefde voor Steve, Karen en Jonas. Zij schreven zich alle drie in voor Blind Getrouwd, maar de experten konden voorlopig geen goede match voor hen vinden. Daarom wordt er nu online een oproep gelanceerd voor heel Vlaanderen. Daarna gaan de experten opnieuw aan het werk. Als er deze keer wel een match bijzit, dan komt er nog een vijfde huwelijk.

Waarschijnlijk één extra huwelijk, mogelijk geen

“Het ding is: er zal waarschijnlijk maar één vijfde koppel zijn van de drie mensen die we voorgesteld hebben”, legt Ingeborg uit aan HLN. “Stel dat er nu mensen op reageren en het klikt volgens de experts, dan krijgen zij het huwelijk, de reis en gaan ze samenwonen. Zo hebben we eigenlijk een apart verhaal op VTM GO online.”

“Als er voor geen van hen iemand gevonden wordt, komt er geen huwelijk. Dat is de hele insteek. We doen het niet enkel om een extra online programma te hebben”, gaat Ingeborg verder. “Het is nochtans geen evidente periode, want veel mensen zijn op reis en de periode om je in te schrijven is ook kort. Ik roep dan ook iedereen op om nog eens goed naar de filmpjes van de kandidaten te kijken.”

Wie de voorstellingsfilmpje kan zien van Steve, Karen en Jonas kan terecht op VTM GO en zich eventueel inschrijven op de website van VTM.

Meer
Lees meer...