‘Blue Beetle’: Aankomende superheldenfilm van DC krijgt nieuwe trailer

DC Studios heeft een nieuwe trailer gedeeld van Blue Beetle. Daarin zien we hoe de jonge Jaime Reyes (Xolo Maridueña) tegen wil en dank verandert in superheld Blue Beetle.

DC Studios staat voor een cruciale periode. De filmstudio koos eind 2022 met Peter Safran en James Gunn voor een nieuw leidersduo. Hun nieuwe wind moet ervoor zorgen dat het bedrijf eindelijk aansluiting kan vinden bij het veel succesvollere Marvel Studios. Daarvoor besloten Safran en Gunn met de grove borstel door de bestaande plannen van DC Studios te gaan.

Halverwege 2025 mogen we daar het eerste echte resultaat van verwachten met Superman: Legacy van James Gunn himself. In tussentijd krijgen we wel nog enkele films die al in de stijgers stonden. Zo releasete DC Studios eerder dit jaar al Shazam! Fury of the Gods en The Flash, twee films die flopten. De druk op Blue Beetle, dat uitkomt halverwege augustus, is dan ook groot.

Xolo Maridueña

In Blue Beetle volgen we de jonge student Jaime Reyes, gespeeld door Xolo Maridueña (Cobra Kai). Op een dag wordt hij ongewild de symbiotische host van een oud overblijfsel van buitenaardse biotechnologie: de Scarab. Daardoor krijgt hij een soort harnas/pak dat hem bijzondere, maar ook nogal onvoorspelbare krachten heeft. In de trailer zien we dan ook hoe Reyes moeite heeft om zijn verworven krachten onder controle te krijgen.

Naast Maridueña bestaat de cast verder ook nu uit Adriana Barraza (Babel) als Jaimes grootmoeder Nana, Damían Alcázar (Narcos) als zijn vader, Elpidia Carrillo (Euphoria) als zijn moeder, Bruna Marquezine als Jenny Kord, Raoul Max Trujillo als Carapax, Susan Sarandon als Victoria Kord en George Lopez als Jaimes oom Rudy.

Bekijk hier de trailer van Blue Beetle:

Blue Beetle is vanaf 16 augustus 2023 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...