BMW behaalt overwinning op Mercedes in wereldwijde verkoop luxewagens

BMW zegt dat het vorig jaar Mercedes-Benz versloeg in de wereldwijde verkoop van premium auto’s. Het is de eerste keer sinds 2015 dat BMW zijn Duitse aartsrivaal verslaat.

“Met trots claimen we de eerste plaats in het wereldwijde premium autosegment”, schreef het hoofd van verkoop van BMW, Pieter Nota, in een post op LinkedIn.

Tekort halfgeleiders

BMW heeft nog geen gedetailleerde verkoopcijfers voor het hele jaar, maar leveringen lopen ruimschoots vooruit op het merk Daimler AG (hoofdgroep van Mercedes-Benz) voor een groot deel van dit jaar. De in München gevestigde automaker is minder getroffen door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders (chips) dat de productielijnen wereldwijd heeft gesnoerd.

Een aantal autofabrikanten die hadden aangegeven het ergste van het chiptekort achter de rug te hebben, hebben die uitspraken moeten terugschroeven. Mercedes zei op maandag dat de schaarse levering van de componenten impact zal blijven hebben op de verkoop tijdens de eerste helft van dit jaar.

1,7 miljoen voertuigen

BMW maakt haar verkoopcijfers voor het hele jaar bekend op 12 januari, volgens een woordvoerster. De automaker verkocht 1,7 miljoen BMW-voertuigen tijdens de eerste negen maanden van 2021. Dat zijn zo’n 112.000 voertuigen meer dan Daimler AG’s Mercedes-Benz.

(ns)

Meer
Lees meer...