‘Bridgerton’ verwelkomt nieuw castlid: Corgi Newton

Het tweede seizoen van Bridgerton komt steeds dichter bij. Hoewel we het daarin zonder Regé-Jean Page zullen moeten stellen, krijgen we wel een nieuw personage dat wellicht enkele harten zal stelen. Het gaat om de corgi Newton, het huisdier van Kate Sharma (Simone Ashley).

Op vrijdag 25 maart verschijnt het tweede seizoen van Bridgerton op Netflix. Daarin zullen we kennismaken met enkele nieuwe personages. Zo doet de familie Sharma z’n intrede en die hebben een schattig extra lid van de familie.

Newton

In een nieuwe foto wordt Newton aan ons voorgesteld. Newton is de corgi van Kate Sharma (Simone Ashley) en kwam ook voor in de boeken waarop de reeks gebaseerd is. In een interview met Entertainment Weekly spreekt maker Chris Van Dusen over het nieuwe personage. “Newton is geliefd en ik wilde hem altijd toevoegen aan dit seizoen. Er is een kleine verhaallijn voor hem waar fans alvast naar kunnen uitkijken.”

In de boeken zorgt Newton hier en daar voor problemen, maar ook Austin, de corgi die Newton speelt in de reeks, haalde al eens wat kattenkwaad uit op de set. “Austin was niet bepaald de braafste hond”, klinkt het bij Charithra Chandran, die in seizoen twee Edwina Sharam zal spelen. “Maar er waren zoveel hilarische momenten. Er was een scène waarbij hij buiten is en je moest hem doen zitten door hem hondensnoepjes te geven. Maar op een bepaald moment had hij zoveel snoepjes gegeten dat hij gewoon in slaap viel in het midden van zijn scène.”

Worstjes

Tijdens heel wat scènes moesten de acteurs ook stukjes worst in hun handen houden zodat Austin deed wat hij moest doen. “Hij houdt van worstjes en er is niets mis met houden van worstjes, maar ik moest heel de tijd stukjes worst vasthouden om ervoor te zorgen dat hij op m’n schoot sprong”, vertelt Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton).

Maar Austin had ook een andere – heel bijzondere – smaak. “Een van de gebouwen waar we filmden had steentjes op de oprijlaan”, vertelt Simone Ashley (Kate Sharma). “Ik had hem aan de leiband en hij was gewoon steentjes aan het eten die hij dan tussen de scènes door uitkakte.”

Maar over het algemeen vonden de acteurs het wel leuk om samen te werken met de corgi. Daarbij kreeg vooral Simone een hechte band met Austin. “Ik ben goed met honden, dus hij reageerde goed op mij”, vertelt ze. “Hij was wel wat sassy en deed vaak gewoon wat hij wilde, maar wanneer we samen waren, luisterde hij wel. Wanneer we onze teksten herhaalden en Newton was er ook, dan kwam hij in het midden van de cirkel liggen op z’n rug met een uitdrukking van: ‘Hey, what’s up?‘. Dat was echt schattig.” Jonathan Bailey voegt toe: “Het was geweldig om met hem samen te werken, want hij zal het ongetwijfeld nog ver schoppen. Maar we hadden niet echt een klik.”

Bekijk hier de eerste foto van Newton:

Bridgerton is een van de series op onze top 50 met de beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...