‘Bridgerton’: Hannah Dodd spreekt over moeilijkheden om rol van Francesca over te nemen

Fans van Bridgerton zullen in het derde seizoen moeten wennen aan een nieuw gezicht. Actrice Hannah Dodd neemt namelijk de rol van Francesca Bridgerton over van Ruby Stokes. In een interview met TVLine sprak de actrice eerlijk over de stress die dat met zich meebracht.

Hoewel Ruby Stokes als Francesca Bridgerton maar een kleine rol had in de eerste twee seizoenen van de serie besloot de actrice toch om afscheid te nemen van Bridgerton. Dat komt vooral omdat Stokes de hoofdrol kreeg in Lockwood & Co, een andere, nieuwe serie van Netflix. De streamingdienst besloot daarom om haar te hercasten en koos daarbij voor Hannah Dodd. Zij zal vanaf seizoen 3 van Bridgerton te zien zijn als Francesca.

Francesca Bridgerton is het zesde kind (op acht) en de derde dochter in het gezin. Ze verscheen slechts in twee afleveringen van seizoen 1. Daarin was ze weg om piano te leren spelen met hun tante Winnie in Londen. In seizoen 2 zagen we haar dan wat meer en was ze in drie afleveringen te zien.

Seizoen 3

Of Hannah Dodd een grotere rol krijgt in seizoen 3, waarvan de opnames recent begonnen zijn, is nog niet bekend. Toch klinkt de actrice alvast heel enthousiast. “Ik ben zo blij. Iedereen is zo lief geweest. Ik wil gewoon goed werk afleveren”, laat ze weten aan TVLine.

Netflix liet eerder al weten dat de serie Bridgerton niet de volgorde van de boeken van Julia Quinn zal volgen. Zo zal seizoen 3 gaan over Colin en Penelope, een verhaal dat pas in het vierde boek aan bod komt. “Ik heb echt genoten van het verhaal van Colin en Penelope, dus ik kijk er echt naar uit om te zien hoe dat uitpakt in de serie”, zegt Dodd daarover.

Zesde boek

Op het verhaal van Francesca Bridgerton is het sowieso nog even wachten. Dat wordt in de boekenreeks maar in het zesde boek besproken. Hannah Dodd besloot dan ook om snel de eerste zes boeken van Quinn te lezen toen ze de rol aangeboden kreeg. “Omdat ik niet wist waar ik aan begonnen was, moest ik alles zo snel mogelijk lezen. Het is zo’n mooi boek en ze is zo’n mooi personage. Ik kan niet echt geloven dat ik haar mag spelen”, klinkt het bij de actrice die ook toegeeft enige stress te voelen om Ruby Stokes te vervangen. “Ik weet ook hoe mensen over haar denken, dus ik ga mijn best doen.”

Meer
Lees meer...