Zo kwam Britney Spears terecht in ‘How I Met Your Mother’

Britney Spears How I Met Your Mother
How I Met Your Mother

Britney Spears is natuurlijk een zangeres, maar voor een rolletje in How I Met Your Mother werd ze even een actrice. Het werd één van de meest populaire cameo’s in de reeks, maar eigenlijk had Britney bijna een grotere rol gekregen.

Doorheen de acht seizoenen (zeven als we enkel de goede seizoenen meetellen) van How I Met Your Mother, zijn verschillende grote namen de revue gepasseerd. Zo doken onder andere Katy Perry, Jennifer Lopez en Pussycat Doll Nicole Scherzinger op in de reeks. Maar ook Britney Spears kreeg een rolletje en daarover is nu meer info bekend.

Britney in How I Met Your Mother

Britney verscheen in het derde seizoen van How I Met Your Mother. Ze speelde daarin de rol van Abby, de receptioniste van Stella, die een lange tijd samen was met Ted en zelfs bijna met hem trouwde. Maar voor dat alles was het Abby (Britney Spears) die een crush had op Ted. Ze haalde – letterlijk – alles uit de kast voor Ted, maar hij zag haar niet staan.

Daarom belandde Abby uiteindelijk in bed met de notoire vrouwenverslinder Barney Stinson (Neil Patrick Harris), die haar zoals al z’n scharrels, nadien negeerde. Dus probeerde ze alle vrouwen te waarschuwen voor Barney. Waarna ze opnieuw tussen de lakens belande met hem, terwijl ze nog steeds niet helemaal over Ted is.

Grotere rol voor Britney?

Stella How I Met Your Mother
Stella (Sarah Chalke) – How I Met Your Mother

Britney verscheen zo in verschillende afleveringen van de sitcom, maar eigenlijk had ze een grotere rol kunnen hebben. Zo overwogen de makers, Carter Bays en Craigh Thomas, zelfs om Britney de rol van Stella te geven.

Later viel de keuze voor de rol van Stella op Alicia Silverstone. Maar zij besliste later om de rol niet te nemen, omdat ze bang was dat ze overschaduwd zou worden door Britney. En zo ging de rol uiteindelijk naar Sarah Chalke.

Win-win

De cameo van Britney Spears draaide uiteindelijk positief uit voor zowel How I Met Your Mother als de carrière van de zangeres. De aflevering zorgde voor een boost van de kijkcijfers van de reeks en het acteertalent van Britney werd duidelijk gemaakt aan de wereld.

Het was ook de eerste keer dat Britney opnieuw te zien was na de moeilijke periode waar ze doorging in 2007. Zo vormde de cameo in How I Met Your Mother meteen ook de langverwachte comeback van Britney.

Gesponsorde artikelen