Britse koninklijke parken roepen op om geen Paddington-beertjes en sandwiches met marmelade achter te laten als eerbetoon aan Queen Elizabeth

De dood van Queen Elizabeth II op 96-jarige leeftijd heeft heel wat Britten in een diepe rouw gedompeld. Velen willen dan ook nog een laatste eerbetoon brengen aan de langst regerende Britse vorstin uit de geschiedenis.

Sinds het overlijden van Queen Elizabeth II zijn er al pagina’s vol geschreven over haar leven, haar periode als koningin van het Britse rijk en de vrouw achter het gezicht dat het publiek jarenlang te zien kreeg. Bij dat laatste wordt vaak verwezen naar het goede gevoel voor humor die de Queen zou hebben gehad.

Een van de bewijzen daarvan is een filmpje dat Elizabeth II recent opnam met beertje Paddington ter ere van het jubileum van haar 70-jarige kroning tot koningin. In dat fragment biedt Paddington de Queen een sandwich met marmelade aan, maar die blijkt ze zelf al bij zich te hebben in haar handtas.

Enkel bloemen

Dit korte clipje zorgde ervoor dat vele Britten de afgelopen dagen niet enkel met bloemen naar de herdenkingsplek in Green Park in Londen kwamen voor een laatste eerbetoon aan hun koningin. Velen wilden origineel uit de hoek komen door een Paddington-beer of sandwiches met marmelade mee te nemen en daar achter te laten.

Dat idee bleek echter toch niet zo origineel te zijn als velen dachten. Het werd zelfs zo erg dat de Koninklijke Parken via de BBC een oproep lanceerden om niet langer Paddington-beertjes of marmeladesandwiches achter laten. Ook ballonnen of kaarsen zijn niet langer welkom en bloemen moeten achtergelaten worden zonder plastic verpakking errond. “In het belang van duurzaamheid vragen we bezoekers om alleen organisch of composteerbaar materiaal te leggen”, luidt de mededeling.

Bekijk hier de opvallende oproep van de Royal Parks:

Vrijwilligers ruimen het plastic rond bloemen in Green Park op:

Meer
Lees meer...