Eurovisiesongfestival-sensatie Sam Ryder schittert op viering jubileum Queen Elizabeth

Sam Ryder is in het Verenigd Koninkrijk sinds vorig maand een nationale held. Toen werd hij namelijk tweede op het Eurovisiesongfestival, de eerste podiumplaats voor het land in twee decennia. Die heldenstatus werd nog maar eens bevestigd door zijn denderend optreden in Londen tijdens een viering aan Buckingham Palace ter ere van de 70-jarige kroning van Queen Elizabeth II.

Heel het Verenigd Koninkrijk was afgelopen weekend in feeststemming. Op 6 februari 1952 nam Queen Elizabeth namelijk de troon over van de UK en de Commonwealth. Door de coronacrisis waren de feestelijkheden daarvoor uitgesteld tot nu, maar dat werd meer dan gecompenseerd.

Eurovisiesongfestival

Het platina jubileum bestond uit een weekend lang feestelijkheden waaronder een grote ‘Platinum Party at the Palace’. Een van headliners op dat concert was Sam Ryder. De populaire YouTuber pakte op het afgelopen Eurovisiesongfestival de tweede plaats achter het ongenaakbare Oekraïne. Zijn nummer Space Man bereikte ook de tweede plaats in de Britse hitlijsten, achter de al even ongenaakbare Harry Styles.

Toch was in het de UK niets dat optimisme over de sterke prestatie van Sam Ryder. Het namelijk meer dan tien jaar geleden dat het land hoger dan plaats 15 was geëindigd. Een podiumplaats was zelfs al twintig jaar geleden.

Platinum Jubilee-versie van Space Man

De populariteit van Sam Ryder bleek nog maar eens toen hij afgelopen weekend Space Man mocht zingen voor Buckingham Palace ter ere van de Queen. Het massaal aanwezige publiek zong het refrein alvast massaal mee. “Wat een enorme eer om gisteravond het concert te mogen openen voor Buckingham Palace voor het Platinum Jubilee! MIND TOTALLY BLOWN“, reageerde de zanger achteraf.

Ryder kondigde meteen ook aan dat er een speciale Platinum Jubilee-versie van Space Man beschikbaar is.

Luister en kijk hier naar Sam Ryder met Space Man:

Meer
Lees meer...