Britse reisorganisaties willen testregels afschaffen

De Britse reisindustrie wil dat verplichte covidtesten voor reizen volledig worden afgeschaft. De tests hebben volgens de luchtvaartmaatschappijen geen nut meer, nu bijna 1 op 25 Britten al een keer besmet is geweest. Dat schrijft BBC

De reissector is een van de zwaarst getroffen sectoren door de pandemie; daarnaast is het de branche met het traagste herstel. Daar hebben de verplichte covidtesten iets mee te maken, volgens de luchtvaartmaatschappijen. 

De reisregels in het Verenigd Koninkrijk (VK) schrijven nu nog voor dat iedereen boven de twaalf jaar een negatief testresultaat moet kunnen voorleggen bij zowel vertrek en aankomst. Dat kan de uitslag van een PCR-test of een sneltest zijn. De test moet twee dagen voor vertrek naar het VK zijn afgenomen.

Na aankomst in het VK moeten de reizigers vervolgens twee dagen in quarantaine en binnen die tijd een negatieve PCR-test kunnen tonen. Voor ongevaccineerden is dat tien dagen, en een tweede negatieve test op dag acht. De reissector stelt het nut van deze regels echter in vraag nu het dagelijkse aantal positieve testen oploopt tot meer dan 200.000. 

Regelwijziging voor Engeland

Mogelijk komt er een einde aan die regel. Premier Boris Johnson heeft zijn kabinet verzocht om zijn besluit om geen verdere beperkingen op te leggen in het Engeland, te steunen. Daarnaast wil de regering ook versoepelingen voor mensen zonder symptomen. 

De regelwijziging gaat in op 11 januari en geldt voorlopig alleen voor Engeland.

(lb)

Meer
Lees meer...