BTS verdient 32,6 miljoen dollar door concert te livestreamen in cinemazalen over de hele wereld

Afgelopen week hield BTS drie concerten in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. In het Olympisch Stadium van Seoul mochten door de coronamaatregelen amper 15.000 mensen aanwezig zijn, terwijl het stadium eigenlijk een capaciteit heeft van bijna 70.000. Het tweede concert, dat plaatsvond op zaterdag, werd wereldwijd gelivestreamt in cinemazalen en dat bracht de boyband heel wat geld op.

De Zuid-Koreaanse boyband BTS trad vorige week voor het eerst in 2,5 jaar opnieuw op voor publiek in zijn thuisbasis Zuid-Korea. Door de coronamaatregelen, waren in het stadium zelf minder dan een kwart van de zitjes ingenomen, maar wereldwijd keken miljoenen fans mee naar het optreden. Dat konden ze thuis doen, maar voor het eerst ook in groep vanuit cinemazalen.

32,6 miljoen dollar

Het concert werd live uitgezonden in 3.711 cinemazalen in 75 verschillende landen, waaronder ook ons land. Net zoals bij films wordt daarbij de box office berekend. Globaal bracht het optreden, dat live en ook uitgesteld werd uitgezonden, 32,6 miljoen dollar (een kleine 30 miljoen euro) op. Dat is meer dan de meeste blockbusters tijdens hun openingsweekend binnenhaalden tijdens de coronapandemie en het concert van BTS werd dus maar op twee momenten op dezelfde dag vertoond.

Met dat bedrag breekt BTS ook een nieuw record. Nooit eerder wist een eendaags evenement in de cinema zoveel geld binnen te halen. Voor een ticket voor de livestreaming van het concert betaalde je in ons land 25 euro.

Concerten tijdens de pandemie

BTS moest in 2020 zijn aangekondigde wereldtournee volledig schrappen. Na meer dan een jaar zonder concerten kon de groep in december 2021 voor het eerst opnieuw optreden voor een publiek in Los Angeles. Maar in andere landen was dat nog niet mogelijk. Daarom kwam HYBE, het label van BTS, met de oplossing van een livestream in cinemazalen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus verkoopt BTS livestreamtickets, daarmee kan je de concerten live meevolgen, maar zit je dus wel in je eigen huiskamer. HYBE wilde de fans toch iets meer het concertgevoel geven en zo ontstond het idee voor een livestream in cinemazalen. “De pandemie maakt het moeilijk om toegang te krijgen tot concertzalen, maar we wilden fans toch de kans geven om samen te komen en samen een concert mee te maken”, legt DJ Kim van HYBE uit. “We bedachten daarom het idee van een live-viewing in cinemazalen en zijn blij dat we op die manier toch een alternatieve ervaring kunnen aanbieden aan fans om het concertgevoel te creëren.”

BTS treedt op 8, 9, 15 en 16 april nog eens op in Las Vegas.

Meer
Lees meer...