BTS hernieuwt samenwerking met UNICEF: Nieuw bewijs dat ze nog niet aan stoppen denken

De Zuid-Koreaanse boyband BTS heeft zijn samenwerking met UNICEF verlengd. Sinds 2017 werkt de zevenkoppige boyband samen met UNICEF voor verschillende campagnes. Maandag werd daarbij het tweede hoofdstuk van de Love Myself-campagne aangekondigd door UNICEF. Deze kreeg de naam #OnMyMind en zal bestaan uit initiatieven om de mentale gezondheid van jongeren over de hele wereld te verbeteren en ondersteunen.

Hoewel verschillende media bij de aankondiging van de legerdienst van BTS spraken van een definitief einde van de groep, blijft het zevental bewijzen dat ze nog lang niet aan stoppen denken. Zo hebben ze nu hun samenwerking met UNICEF verlengd.

BTS en UNICEF

De samenwerking tussen BTS en UNICEF ontstond in 2017 met de Love Myself-campagne. Het ging toen om een anti-geweldscampgane, waarmee de boyband zijn steentje bijdroeg om de wereld een veiligere plaats te maken voor kinderen en tieners waarin ze hun leven gelukkig en zonder angst voor geweld kunnen leven. De campagne bracht de afgelopen jaren al meer dan 6,6 miljoen dollar op voor UNICEF.

En nu hebben BTS en UNICEF het tweede hoofdstuk van de samenwerking aangekondigd. Deze keer ligt de nadruk op de mentale gezondheid van jongeren. Met de campagne #OnMyMind proberen BTS en UNICEF deze problematiek onder de aandacht te brengen. Via de website van UNICEF kan je een elektronische postkaart sturen, waarin je je eigen verhaal kan delen. Daarbij kan je delen wat je zelf belangrijk vind en met welke uitdagingen je geconfronteerd wordt. Deze postkaarten kunnen dan verschijnen in de galerij op de website van UNICEF en kunnen bijdragen aan een gemeenschapsgevoel en meer steun voor elkaars problemen.

Legerdienst

Op dit moment staat BTS op non-actief, doordat alle leden aan hun legerdienst bezig zijn. Al is non-actief wel met een korreltje zout te nemen. De afgelopen maanden verscheen er met enige regelmaat nieuw materiaal van BTS. Zo bracht j-hope recent nog een nieuwe docureeks en bijhorend album uit en verscheen er een nieuwe single van V. Ook kon je eerder deze maand in de filmzalen gaan kijken naar de concertfilm van SUGA.

Over precies 50 dagen keert Jin als eerste lid van BTS terug van zijn verplichte legerdienst. Hij begon in december 2022 als oudste lid van de groep als eerste aan zijn dienstplicht van 18 maanden en ondertussen zijn alle leden hiermee bezig. Maar de toekomst van de groep lijkt, door de verlengde samenwerking met UNICEF, nu nog maar eens verzekerd te zijn.

Meer
Lees meer...