J-hope (BTS) lost nieuw album ‘HOPE ON THE STREET VOL.1’: Een hoopvolle ode aan dans

Eerder deze week verscheen de eerste aflevering van de nieuwe docureeks HOPE ON THE STREET op Prime Video. Het gaat om een docureeks waarin j-hope van BTS zijn eigen dansverhaal vertelt, door middel van een reis door verschillende steden. Bij de docureeks hoort ook een album met zes gloednieuwe nummers en dat is nu volledig verschenen.

Het is alweer een vruchtbare week voor fans van BTS. Nadat V twee weken geleden zijn single FRI(END)S dropte, is het nu j-hope die met de docureeks HOPE ON THE STREET op Prime Video én een gloednieuw album uitpakt.

‘HOPE ON THE STREET VOL.1’

J-hope was in juli 2022 het eerste lid van BTS dat een volwaardig soloalbum uitbracht. ‘Jack In The Box’ kreeg heel wat lovende kritiek en toonde een nieuwe, ruigere kant van j-hope. Met zijn nieuwe album ‘HOPE ON THE STREET VOL.1’ trekt j-hope opnieuw de kaart van dansbare muziek, waardoor het dichter aanleunt bij zijn mixtape ‘Hope World’ uit 2018.

‘HOPE ON THE STREET VOL.1’ bestaat uit zes nummers waarvan we de eerste al grotendeels kenden. Het gaat namelijk om on the street (solo version). On the street feat. J.Cole verscheen vorig jaar nét voor j-hope begon aan zijn verplichte militaire dienstplicht. In die versie kreeg de Amerikaanse rapper J.Cole een eigen vers, maar in de versie op ‘HOPE ON THE STREET VOL.1’ wordt dat vers ingevuld door j-hope zelf. Het tweede nummer op het album is i wonder … (with Jung Kook of BTS). Op dit nummer zijn zowel j-hope en Jung Kook al zingend te horen. Het gaat om een groovy nummer met een hoopvolle boodschap over de toekomst van BTS.

Daarna volgt opnieuw een samenwerking. Lock / unlock (with benny blanco and Nile Rodgers) is een enorm dansbaar nummer dat zelfs een klein discogehalte heeft. Vervolgens is i don’t know (with HUH YUNJIN of LE SSERAFIM) op het album te vinden. Ook hier horen we j-hope opnieuw zelf zingen in harmonie met HUH YUNJIN van LE SSERAFIM. Het vijfde nummer op het album is opnieuw een nummer dat we eigenlijk al kenden. What if… (dance mix) is een remix van what if… dat te vinden was op het album ‘Jack In The Box’. De remix werd verzorgd door JINBO the SuperFreak. Het laatste nummer op het album is NEURON (with Gaeko, yoonmirae). De titel is de naam van de dance crew waar j-hope voor hij bij BTS terechtkwam, deel van uitmaakte. De crew komt ook uitgebreid aan bod in de docureeks HOPE ON THE STREET.

Bekijk hier de videoclip voor NEURON (with Gaeko, yoonmirae):

Beluister het volledige album hier op Spotify:

Meer
Lees meer...