BTS kondigt nieuw online concert aan in oktober

De Koreaanse boyband BTS heeft een nieuw online concert aangekondigd. Het wordt al het vierde online concert van het Zuid-Koreaanse zevental sinds de start van de coronapandemie.

De jongens van BTS zitten allesbehalve stil tijdens deze pandemie. Zo spreken ze volgende week voor de Verenigde Naties, verschijnt op vrijdag 24 september My Universe, hun samenwerking met Coldplay. In oktober zal het tweede seizoen van hun reeks BTS In The Soop te zien zijn en nu komt het nieuws dat ze in diezelfde maand ook een nieuw online concert zullen houden.

Permission To Dance On Stage

Op zondag 24 oktober zal je BTS dus opnieuw live aan het werk kunnen zien tijdens een online concert. Het concert luistert naar de naam ‘Permission To Dance On Stage’, een verwijzing naar hun laatste single Permission To Dance, en werd aangekondigd in een video met de zeven leden van BTS.

In die video laat de groep weten dat ze opnieuw hun fans van over de hele wereld zullen ontmoeten tijdens hun concert. Waarschijnlijk zal er dus opnieuw een “publiek” zijn bij het concert bestaande uit videoschermen van fans over de hele wereld zoals dat ook bij hun vorige online concert het geval was. Het concert gaat door op zondag 24 oktober om 18.30 uur Koreaanse tijd (11.30 uur Belgische tijd).

Bekijk hier de aankondigingsvideo van BTS:

Wereldrecord

Met hun laatste online concerten ‘Sowoozoo’ die doorgingen in juni van dit jaar brak BTS z’n eigen record voor het meeste betalende kijkers voor een online concert. Voor die twee concerten werden in totaal 1,33 miljoen tickets verkocht.

Daarmee brak BTS het wereldrecord voor meeste betalende kijkers voor een online concert dat ook daarvoor al op hun naam stond. Door die nieuwe nummer één heeft BTS daar nu ook de volledige top drie in handen. ‘BANG BANG CON: THE LIVE’, het vorige verjaardagsconcert van BTS, wist in 2020 756.000 kijkers te trekken, bij ‘MAP OF THE SOUL: ON:E waren dat er al 993.000’. ‘Sowoozoo’ werd het eerste online concert waarvoor meer dan een miljoen tickets verkocht werden. En we durven nu al te wedden dat het er voor ‘Permission To Dance On Stage’ nog meer zullen zijn.

Meer
Lees meer...